HPE GreenLake krijgt nieuwe diensten voor blok- en bestandsopslag, back-up

HPE GreenLake

HPE laat weten dat het blok- en bestandsopslagdiensten lanceert bovenop een splinternieuwe Alletra-fundering, in het kader van zijn GreenLake-servicemodel.

HPE lanceert diensten voor bestandsopslag en blokopslag voor zijn GreenLake-aanbod. Beide oplossingen zijn gebouwd bovenop Alletra-hardware en moeten voor klanten flexibiliteit en gebruiksgemak bieden op hetzelfde niveau als de publieke cloud. Aansluitend op de nieuwe opslagcapaciteiten introduceert HPE ook Disaster Recovery en Backup en Recovery voor GreenLake.

HPE GreenLake voor Block Storage en HPE GreenLake voor File Storage zijn eigenlijk twee smaakjes van hetzelfde aanbod. In beide gevallen koop je als klant een opslagoplossing gebouwd op een gedisaggregeerde architectuur. Concreet gaat het daarbij om HPE Alletra-servers, waarvan je compute en opslag los kan configureren. Zowel voor de blok-opslag als de bestandsopslag is het dus mogelijk om meer capaciteit of meer rekenkracht toe te voegen, zonder dat je de andere parameter mee moet opschalen.

HCI op de achtergrond

De Alletra-servers voor compute en opslag zijn via een IP-gebaseerde NVMe-controlelaag met elkaar verbonden. De hele achterkant is in feite gebouwd op een soort HCI-model met daarop een abstractielaag. Binnen GreenLake kopen klanten de opslag en dat is wat ze zien. HPE beheert de onderliggende infrastructuur. Ter opfrissing: die betaal je via een maandelijks abonnement en staat in je eigen datacenter of bij een colocatiepartner. De essentie van HPE Greenlake is immers het gemak van de cloud, maar dan in een privaat datacenter.

lees ook

HPE polijst GreenLake met nieuwe functies en Private Cloud Enterprise-variant

Het geheel kan je als klant dan ook beheren via een centrale console. Daarlangs bestel en je ook beide opslagdiensten. HP hamert op die gecentraliseerde eenvoud, aangezien die de hoeksteen vormt van de claim dat het aanbod het gemak van de cloud evenaart.

Back-up en herstel

Vanuit die console kan je ook HPE GreenLake for Disaster Recovery aanschaffen, alsook HPE GreenLake Backup and Recovery. Beide diensten activeer je via een druk op de knop, waarna je maandelijks betaalt. Je hoeft niets te configureren, te installeren of te patchen maar krijgt een volledige SaaS-ervaring. De oplossing voor Disaster Recovery is gebouwd op de overname van Zerto. HPE GreenLake for Backup and Recovery beschermt zowel workloads on-premises als in de cloud.

De blok- en bestandsopslagdiensten zijn per direct beschikbaar, net als de Backup and Recovery-oplossing. HPE GreenLake for Disaster Recovery kan je aankopen vanaf juni.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home