Belnet krijgt 400.000 euro steun van Centrum voor Cyberveiligheid

Internet,Connection,With,Optical,Fiber.,Concept,Of,Fast,Internet

De IT-partner voor onderzoek, onderwijs en overheid krijgt de toelage om bepaalde, dit jaar gemaakte, kosten te dekken. Daarmee wordt Belnet als partner in cybersecurity extra bevestigd.

Het Centrum voor Cyberveiligheid schrijft 400.000 euro over op de rekening van Belnet. Dat schrijft persagentschap Belga. Belnet levert IT-diensten zoals internettoegang aan hoge bandbreedte aan het hoger onderwijs, onderzoekscentra en overheidsdiensten. De connectiviteitsprovider maakte flink wat kosten om het netwerk cyberveilig te houden.  

Investeren in veilige netwerkinfrastructuur

Belnet is het Belgian National Research en Education Network (NREN) en valt onder de bevoegdheid van het federale wetenschapsbeleid. Het netwerk stimuleert de ontwikkeling van de kennis- en informatiemaatschappij door vernieuwende netwerkinfrastructuren van hoge kwaliteit te leveren en te onderhouden. Daarmee komt Belnet tegemoet aan de specifieke behoeften van hoger onderwijs, onderzoekscentra en overheidsinstellingen.

Belnet investeert, in lijn met de doelstellingen van de nationale strategie voor cybersecurity, in infrastructuur. Het neemt tegelijk maatregelen om de risico’s op cyberaanvallen te beperken tegen de diensten die het aanbiedt. In 2022 maakte Belnet flink wat extra kosten om de klanten zoals culturele centra, scholen, overheidsdiensten en ziekenhuizen, te beschermen tegen mogelijke cybergevaren. Die inspanningen ziet Belnet beloond door het Centrum voor Cybersecurity (CCB).

Partner in cybersecurity

Het centrum trekt 400.000 euro uit voor Belnet. Dat geldt moet het netwerk in staat stellen om de klanten doeltreffend te beschermen. “De rol van Belnet als partner in cybersecurity wordt zo bevestigd”, zegt staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Thomas Dermine (PS). “De lopende evaluatie van de uitgaven voor cybersecurity zal ongetwijfeld bevestigen dat Belnet structurele financiering nodig heeft om voldoende te investeren in de bescherming van overheidsdiensten tegen cyberaanvallen.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home