AMD combineert CPU en FPGA op één chip met Embedded+

AMD lanceert Embedded+: een nieuwe architectuur waarbij een AMD Ryzen-CPU gecombineerd wordt met Versal-accelerators, bestaande uit ARM-kernen en een FPGA-component.

AMD lanceert Ryzen Embedded+: een compute-platform waarvan de specificaties lezen als een catalogus van AMD-architecturen. De oplossing bestaat eerst en vooral uit een AMD Ryzen Embedded R2314-processor met vier Zen+-kernen en ingebouwde Radeon Vega-graphics. Daarmee zijn de Zen-architectuur en Graphics Core Next (GCN) al vertegenwoordigd.

Vervolgens koppelt AMD de processor via PCIe (3.0) aan zijn AMD Versal AI Edge VE2302 Adaptive SoC. Die heeft op zijn beurt twee Arm Cortex-A72-processors en twee Cortex-R5-kernen aan boord, gecombineerd met een FPGA.

Aan elkaar gekoppeld

AMD combineert alle componenten tot een geheel op één moederbord. De eerste oplossing is gebouwd op een Sapphire Edge+ VPR 4616-MB: een Mini-ITX-bordje van Sapphire. Het systeem zal optioneel beschikbaar zijn als totaalpakket, geheugen, opslag, PSU en chassis incluis.

AMD richt zich met zijn boeket aan architecturen op de markt van embedded toepassingen. Het is de bedoeling dat het systeem zich op een zuinige manier en met een lage latency kan kwijten van diverse taken, waaronder inferentie en visualisatie. De hardware moet lang meegaan en kan geplaatst worden in uitdagende omgevingen, zoals in een industriële context of als onderdeel van een transport-oplossing.

Betrouwbaar voor modern

De hardware is niet de allermodernste, maar dat is typisch voor embedded-toepassingen. Die moeten doorgaans jaren meegaan zonder al te veel onderhoud. De CPU en FPGA die AMD integreert, hebben zich al bewezen. De validatie van de hardware is belangrijker dan de pure kracht. Het is de bedoeling dat naast Sapphire ook andere fabrikanten hun totaaloplossingen ontwerpen op basis van de voorgestelde Embedded+-designs.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home