Amazon breidt IoT netwerkplannen verder uit richting fabrieken en landbouw

AWS Amazon Sidewalk

Met de lancering van Amazon Sidewalk Bridge Pro wil de cloudgigant zijn invloed op IoT-netwerken vergroten binnen bedrijven, landbouw en andere niet-residentiële gebieden.

Amazon Sidewalk bestaat sinds 2019 en startte met interconnectiviteit tussen Amazon-merken Ring en Echo. Beide productlijnen blijven met elkaar verbonden en met andere toestellen in de buurt, zelfs wanneer je wifinetwerk plat ligt thuis. Dankzij een combinatie van Bluetooth- en LoRa-technologie deelt het je privé-internet met de buren om die connectiviteit te garanderen. Dat klinkt als een privacy-nachtmerrie, zeker richting onze strenge Europese GDPR-regels. Daarom is de dienst vandaag enkel in de VS beschikbaar.

Het idee achter Amazon Sidewalk startte in de particuliere wereld, maar breidt met de Amazon Sidewalk Bridge Pro uit naar professioneel gebruik. Onder de merknaam Ring (eigendom van Amazon) kan de antenne connectiviteit garanderen tot over een afstand van 5 kilometer in ideale omstandigheden.

IoT-industrie helpen

Stefano Landi, directeur van Amazon Sidewalk, zegt aan TechCrunch dat het een netwerk wil bouwen om de IoT-industrie te helpen. “De Sidewalk Bridge Pro is een professionele bridge die specifiek werd gebouwd voor gebruik buiten residentiële gebieden om nagenoeg overal verbinding te garanderen. Denk daarbij aan commerciële zones, parken, campussen, maar ook landbouw en industrie.”

Aangezien Amazon Sidewalk vandaag enkel in de VS beschikbaar is, is de kans groot dat de Sidewalk Bridge Pro zich allereerst focust op hetzelfde grondgebied. Amazon maakt geen prijs bekend en neemt vandaag enkel projecten aan op een proof-of-concept-basis.

Dat neemt niet het enorme potentieel weg dat een combinatie van professionele Sidewalk-hardware in tandem met AWS een interessante propositie kan zijn voor toekomstige IoT-projecten. Afwachten wanneer Amazon zijn scope verder verbreedt, als het dat wil doen binnen het Sidewalk-concept.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home