AWS volgt Google Cloud en laat klanten kosteloos gaan 

aws

AWS laat klanten voortaan kosteloos grote hoeveelheden gegevens uit de cloud halen om te migreren naar een ander platform.  

AWS volgt Google Cloud en stopt vanaf nu met het aanrekenen van kosten voor klanten die van provider willen veranderen. De afschaffing van de zogenoemde “egress fees” stelt gebruikers in staat kosteloos grote hoeveelheden data permanent uit AWS te halen. Deze wijziging is een gevolg van de wettelijke vereisten uit het Digital Services Act (DSA), dat eerlijke concurrentie mogelijk moet maken.  

Wettelijke vereisten

Het aanbod is volgens AWS gericht op gebruikers die grote hoeveelheden data definitief uit AWS willen halen. De afschaffing van deze kost is niet gebaseerd op vrijgevigheid, maar heeft te maken met de nieuwe wettelijke vereisten waar AWS aan moet voldoen. In het Digital Services Act, die begin dit jaar aangekondigd werd, staat te lezen dat eerlijke concurrentie bevorderd moet worden door klanten gemakkelijker te laten overschakelen van de ene provider naar een andere.  

lees ook

Europese Digital Services Act gaat van kracht: wat betekenen de nieuwe regels voor jou?

Hoewel AWS in zijn aanbod al 100 gigabyte aan gegevens gratis liet overdragen, is dat voor de meeste grote klanten van AWS lang niet genoeg. Door de hoge kosten verbonden aan het exporteren van meer dan 100 gygabite, zaten heel wat organisaties vast in de cloud van AWS.  

Aan de slag

Het bedrijf schreef in een blogpost hoe klanten gebruik kunnen maken van deze gratis service. Hiervoor dienen ze contact op te nemen met het ondersteunend personeel, voordat ze de cloud dumpen. Na goedkeuring door AWS, krijgt de klant een aantal “data transfer out”-credits om de migratie te voltooien. Klanten krijgen 60 dagen de tijd om de migratie te voltooien. Op de pagina van AWS vind je meer gedetailleerde informatie.  

Gebruikers van AWS worden wel gewaarschuwd dat ieder verzoek zorgvuldig wordt nagekeken om misbruik te vermijden.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home