Amazon richt pijlen op datacenters en zet bijna 150 miljard dollar in 

De cloudgigant Amazon breidt zijn capaciteiten uit en zal de komende vijftien jaar bijna 150 mijlard dollar pompen in het uitbreiden en toevoegen van datacenters. 

Amazon.com Inc. zou van plan zijn om de komende vijftien jaar bijna 150 miljard dollar uit te geven aan datacenters, dat meldt Bloomberg. Eerder deze week maakte het bedrijf bekend dat het vier miljard dollar investeert in Anthropic, de AI-startup dat zich steeds meer laat gelden in de AI-wereld. Met deze grote uitgavegolf lijkt de cloudgigant zich te wapenen tegen de verwachte stijgende vraag naar AI-toepassingen en andere digitale diensten. 

Capaciteiten uitbreiden

Bloomberg stelde op basis van een telling vast dat Amazon de afgelopen twee jaar toegezegd heeft om 148 miljard dollar uit te geven om datacenters over de hele wereld te bouwen en exploiteren. Hiermee richt het bedrijf zich op de uitbreiding van huidige serverfarm-hubs in Virgina en Oregon, en nieuwe gebieden waaronder Mississippi, Saoedi-Arabië en Maleisië. 

lees ook

Emigreren onze datacenters binnenkort naar het Hoge Noorden?

Amazon.com Inc. wil hiermee kunnen voldoen aan de stijgende vraag naar zakelijke diensten, waaronder bestandsopslag en databases. Bovendien zullen nieuwe ontwikkelingen op gebied van geavanceerde chips ook meer rekenkracht vragen. Ook in de AI-wereld probeert Amazon zijn positie sterk te maken. Zo lanceerde het bedrijf vorig jaar zijn eigen chatbot Amazon Q, die rechtstreeks in concurrentie staat met ChatGPT.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home