IBM boost eigen data-tools met overname Databand

IBM maakt bekend dat het Databand.ai overkocht. Het bedrijf richtte zich tot de data-tak en machine learning-mogelijkheden. In de communicatie blijft het stil over het overnamebedrag.

Databand is in handen van IBM. Het gaat om een bedrijf uit Tel Aviv dat een observability platform ontwikkelde dat de belangrijkste punten van data- en machine learning-projecten alvast op een rij zou zetten.

Overname voltooid

De overname werd op 27 juni voltooid. IBM brengt de werknemers van Databand onder in zijn AI-afdeling. De tools van Databand.ai combineert het techbedrijf dan weer met producten zoals IBM Observability by Instana APM. Een combinatie met IBM Watson Studio benoemt de aankondiging ook.

Volgens de GM van data en AI bij IBM, Daniel Hernandez, lijdt de combinatie tot tools waarmee bedrijven snel problemen in de productie of van diensten kunnen opsporen. Er wordt ook belooft dat bedrijven de kwaliteit van de gegevens beter kunnen monitoren.

Bedrijven die de tools benutten krijgen de keuze om Databand als een dienst te nemen of zelf te beheren. “Onze klanten zijn datagedreven ondernemingen die vertrouwen op hoogwaardige, betrouwbare data om hun missiekritieke processen aan te drijven. Als ze geen toegang hebben tot de gegevens die ze op een bepaald moment nodig hebben, kan hun bedrijf tot stilstand komen”, weet Hernandez.

Details over het financiële plaatje van de overname, geeft IBM niet vrij in de aankondiging.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home