Vier verschillende manieren om grote bestanden te versturen

Het is niet altijd eenvoudig om grote of veel bestanden tegelijk zomaar via e-mail te versturen. De meeste providers hanteren wel een limiet wat dat betreft. Gelukkig zijn er manieren om daarrond te werken.

Soms moeten grote of een hele collectie bestanden snel worden doorgestuurd. Dan kan het zijn dat alles samen teveel ruimte inneemt om dat in één keer te mailen. Voor Outlook en Gmail staat de limiet bijvoorbeeld telkens op 25 MB  Je kan dan een aantal mails na elkaar sturen, of je kan gebruik maken van online diensten die het toch toelaten om die ene zware campagnevideo vlot rond te sturen. We geven je enkele opties. Als je de verschillende voorbeelden bekijkt, wees dan niet verbaasd als je soms iets lichtjes anders ziet, nummers 1 en 4 wisselen constant van achtergrond.

  • 1 – WeTransfer

    Zo ongeveer de klassieker op dit gebied. Met WeTransfer kan je gratis tot 2 GB naar je contacten versturen. Je kan zowel aparte bestanden, als hele mappen aanklikken. De transfers zijn steeds zeven dagen geldig.

    Delen kan op twee manieren:

      • Een downloadlink aanmaken die je kan delen, iedereen met die link kan de bestanden dan downloaden

      • De e-mailadressen ingeven van iedereen die je wil sturen, die krijgen dan een downloadlink gestuurd in een mail

    Wanneer je betaalt krijg je natuurlijk ook meer functies. Voor tien euro per maand wordt je Pro en kan je tot 200 GB versturen en 19 euro per maand maakt je Premium-lid en geeft je recht op onbeperkt versturen.

  • 2 – Synology C2 Transfer

    Dit is een onderdeel van de C2-clouddiensten van het Taiwanese Synology. Met C2 Transfer kan je zelf vervaldatums en downloadlimieten instellen om controle te houden.

    Bestanden worden versleuteld voor ze worden verstuurd. Dat gaat door een link te versturen naar de ontvangers van jouw keuze. Die sleutel wordt nooit opgeslagen op de Synology-servers.

    Een andere veiligheidsfunctie is de mogelijkheid om een watermerk aan te brengen op de bestanden. Verder kan je C2 Transfer integreren met Outlook en kan je alle activiteiten monitoren via een webportaal. Je kan ook makkelijk toegang geven of inperken voor ontvangers of teamleden.

    Je kan C2 Transfer dertig dagen gratis proberen, daarna zijn er abonnementsopties:

      • Professional – 120,99 euro per jaar en tot 30 GB per transfer

      • Business – 604,99 euro per jaar voor vijf gebruikers en tot 500 GB per transfer

    Wanneer je per jaar betaalt, komt het voordeliger uit. Prijzen zijn inclusief btw.

  • 3 – TransferNow

    Deze dienst is gelijkaardig met WeTransfer. Met TransferNow heb je wel een hogere limiet: 5 GB per transfer. Die zijn eveneens zeven dagen geldig.

    Bij deze service heb je ook de optie om een link aan te maken of een downloadlink te versturen naar geselecteerde e-mailadressen. Bij dat laatste krijg je een bevestiging per mail wanneer de ontvanger je content heeft gedownload.

    Net als bij andere diensten kan je ook hier voor meer functionaliteiten kiezen uit verschillende formules:

      • Premium – acht euro per maand, 200 GB per transfer en een jaar beschikbaarheid

      • Team – 24 euro per maand en tot 25 gebruikersaccounts, 200 GB per transfer en 365 dagen beschikbaarheid

      • Enterprise – een op maat gemaakte formule waarvoor je contact moet opnemen met TransferNow, voor onbeperkte transfergrootte en beschikbaarheid

    Wanneer je per jaar betaalt komt het ook hier voordeliger uit.

  • 4 – TransferXL

    Er zijn heel wat diensten om bestanden te versturen, maar we beperken ons tot een kwartet. De laatste in ons rijtje is TransferXL. Dit is eveneens een service met een gratis variant en enkele abonnementsformules.

    Hou je het gratis, dan kan je tot 5 GB versturen, die zijn een week beschikbaar. Bij TransferXL geldt wel een extra beperking van 10 GB per dag. Je kan ook maar vijf ontvangers per keer aangeven. Je hebt maar één manier om een transfer te doen en dat is door een downloadlink aan te maken.

    Wanneer je beslist om te betalen heb je de keuze uit:

    • Pro – 9,99 euro per maand, 100 GB per transfer en 200 GB per dag, een beschikbaarheid van zes weken en ongelimiteerd aantal ontvangers
    • Premium – 19,99 euro per maand, 200 GB per transfer en 400 GB per dag, drie maanden beschikbaarheid en ongelimiteerd aantal ontvangers

Naast deze vier diensten is er nog wel een alternatief via Windows. Dat is de bestanden die je wil versturen comprimeren tot een ZIP-bestand. Zo kan je een aantal bestanden digitaal “samenproppen” en zo versturen. De andere kant moet dat pakketje dan uitpakken om over de verschillende bestanden te beschikken. Vergelijk het met een autowrak dat wordt samengeperst, maar dan eentje dat makkelijk weer naar zijn oorspronkelijke vorm te brengen is.

Om zo’n ZIP-pakketje te maken moet je eerst de bestanden selecteren die je wil versturen. Vervolgens klik je met de rechtse muisknop (of rechts op je touchpad) en kies je Comprimeren naar ZIP-bestand. Je krijgt dan een folder met daarin alle bestanden. Het ZIP-formaat is makkelijk te herkennen aan de rits die over de breedte van de map loopt. Geef je “pakketje” een naam en het is klaar om verzonden te worden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home