IBM zet hybride cloud-visie voort met overname Instana

IBM

IBM zit midden in een transformatie. In plaats van op software en diensten wil het bedrijf zich voortaan volledig focussen op hybride cloud-management. De overname van Instana past perfect binnen deze nieuwe strategie. Instana is een start-up die zich richt op applicatie performance management met een cloud-native benadering. 

Met Instana kan IBM aan zijn interne management tools bouwen. Instana houdt zich bezig met application performance management (APM) en biedt een manier om container omgevingen die op Kubernetes draaien te monitoren. Door de kennis van Instana toe te voegen aan het IBM portfolio, hoopt IBM klanten een manier te geven om ingewikkelde hybride en multi-cloud omgevingen te beheren. 

“Onze klanten worden vandaag de dag geconfronteerd met het managen van een complex technologielandschap gevuld met mission-critical applicaties en data die draaien over meerdere hybride cloud omgevingen,van public clouds en private clouds tot  on-premises”, zegt Rob Thomas, senior vice president voor IBM Cloud en Data Platform. Thomas gelooft dat Instana het makkelijker maakt voor klanten en dankzij machine learning betere inzichten geeft. 

Goede match tussen Instana en IBM

De oprichters van Instana zien een goede match tussen de start-up en IBM. Vooral sinds IBM in 2018 Red Hat overnam en de grond legde aan zijn hybride benadering, liggen Instana en IBM op één lijn. “De combinatie tussen het nieuwe generatie APM en Observability platform van Instana en  de hybride cloud en AI-technologieën van IBM maken me enthousiast sinds de dag dat IBM ons benaderde om samen te werken en onze technologieën te combineren.” Zo schrijft Instana CEO Mirko Nonaovic in een blogartikel waarin hij de overname aankondigt. 

Instana werd in 2015 opgericht tijdens de begintijden van Kubernetes. De APM-oplossing van de start-up is in de loop van de jaren steeds meer ontwikkeld in de richting van monitoren van een cloud native omgeving. 

In een recent interview vertelde IBM CEO Arvind Krishna zich met IBM volledig te willen focussen op hybride cloud management. De technologie van Red Hat wordt de kern van deze nieuwe focus. Onlangs kondigde IBM aan dat de beheerde infrastructuur tak van de organisatie verder zal gaan als apart bedrijf. Met de overname van Instana zet Krishna een nieuwe stap in de richting van hybride cloud management. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home