IBM neemt afscheid van Russisch personeel

IBM

IBM staat op het punt te vertrekken uit Rusland. Daarvoor is het bedrijf geleidelijk aan afscheid aan het nemen van zijn Russisch personeel.

De bedrijfsactiviteiten werden aan het begin van de oorlog opgeschort. Alleen de Russische medewerkers van het bedrijf bleven de volledige periode wel in dienst. Nu brengt het bedrijf daar verandering in.

Gelekte mededeling

Arvind Krishna, CEO van IBM, deelde deze beslissing intern al mee op 30 mei. Eén week later publiceerde het bedrijf de mededeling online nadat de beslissing was gelekt.

“Nu de gevolgen van de oorlog blijven toenemen en de onzekerheid over de gevolgen op de lange termijn groeit, hebben we de beslissing genomen om de IBM-activiteiten in Rusland geleidelijk af te bouwen. We beschouwen deze stap als juist en noodzakelijk, en een natuurlijke volgende stap na onze bedrijfsopschorting.”

Kleine economische impact

De financiële gevolgen van deze beslissing zullen goed te overzien zijn voor het bedrijf. CFO James Kavanaugh vertelde tijdens de bekendmaking van de financiële vooruitzichten voor dit jaar namelijk dat de Russische markt ongeveer 0,5 procent van de totale omzet van IBM binnenbrengt.

Deze maand viel ook bij HP de beslissing om Rusland definitief te verlaten. Daar zijn de financiële gevolgen groter. Vorig jaar was de Russische markt namelijk goed voor 1 miljard dollar omzet. Bij IBM wordt het omzetverlies geschat op 300 miljoen dollar.   

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home