Atos lanceert schaalbaar AI Video- en Image Analytics-platform

Atos

Tijdens de Atos Technology Days lanceert Atos zijn nieuwe Computer Vision Platform, een schaalbaar end-to-end AI Video- en Image Analytics-platform. Het platform biedt een uitgebreide reeks AI-modellen, verrijkt met de expertise van zes Atos AI Computer Vision Labs. 

Met het Atos Computer Vision Platform kunnen organisaties grote datavolumes uit video’s en animaties in realtime analyseren. Dat maakt het mogelijk om workflows efficiënter te beheren en de beveiliging van locaties te versterken. 

Het platform is in te zetten in allerlei sectoren: van de maakindustrie tot transport en van retail tot luchtvaart. AI Video en Image Analysis kan onder meer worden toegepast om veiligheid tijdens transport te waarborgen, verkeersveiligheid te monitoren en locaties te tracken. 

De data die dankzij een tool als het nieuwe Atos Computer Vision Platform worden ontsloten, bieden waardevolle inzichten. Organisaties kunnen deze gebruiken om de kans op fouten te verkleinen, de veiligheid van medewerkers en bedrijfsmiddelen te waarborgen en soepele en gepersonaliseerde klantervaringen te bieden. 

Het Atos Computer Vision Platform bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Expertise, Consulting en Services: ondersteund door AI Computer Vision-experts in zes labs verspreid over de hele wereld om op maat gemaakte AI-modellen te ontwikkelen die zijn toegespitst op specifieke klantbehoeften en lokale wet- en regelgeving
  • Software Products en Services: gebaseerd op VISuite, die bestaat uit een reeks van AI-modellen op basis van Atos IP en een ecosysteem van partners
  • Hardware Products & Services: BullSequana Edge Nano- en BullSequana Edge-servers die overal kunnen worden geïnstalleerd

Combinatie van software, hardware en AI Computer Vision Labs

Met het oog op realtime videoanalyses kan het Atos Computer Vision platform zowel worden beheerd via de Cloud of via een Edge-server. Atos biedt verschillende Edge-servers om in realtime computer vision aan de netwerkrand mogelijk te maken, zoals BullSequana Edge en BullSequana Edge Nano. Die laatste kan worden ingezet in diverse omgevingen, van winkelvloer tot op zee. 

Met zijn nieuwe Computer Vision Platform combineert Atos zijn eigen aanbod van software- en hardware-toepassingen met zijn AI Computer Vision Labs. Het doel van het platform is om klanten te voorzien van een complete en schaalbare Advise-Build-Run oplossing. 

Volgens Atos SVP en Global Head Big Data Emmanuel Le Roux ligt het bijzondere aspect van het Atos Computer Vision Platform bij het vermogen om grote en complexe Computer Vision-projecten schaalbaar te maken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home