Airbus wil de securitytak van Atos niet meer overnemen

Atos

Airbus heeft niet langer interesse in de BDS-activiteiten (Big Data & Security) van Atos en trekt zijn overnamebod in.

In een statement aan de beurs in Parijs meldt Atos dat Airbus niet langer interesse heeft in de BDS-activiteiten van het bedrijf. “Atos analyseert de resulterende situatie en evalueert actief strategische alternatieven die rekening houden met de soevereine verplichtingen van de Franse staat”, vervolgde de verklaring van het bedrijf.

Het mislukken van de overnamegesprekken dwingt Atos om zijn cijfers voor 2023 uit te stellen naar de “nabije toekomst om strategische opties te evalueren.”

De BDS-activiteiten vallen sinds de gecontesteerde splitsing van Atos in 2022 onder het stuk van het bedrijf dat als Eviden door het leven gaat. Deze bedrijfsunit zit onder meer ook in de markt van supercomputers, waarbinnen het recent nog een groot contract wist binnen te slepen. Alle activiteiten rond datacenter, hosting, digital workplace en unified communications werden ondergebracht in de Atos Tech Foundations-tak.

Airbus probeerde in maart 2023 om zich in te kopen in de cybersecuritytak van Atos, maar Atos leek toen nog geen interesse te hebben. Beide partijen diepten hun samenwerking wel uit. Begin 2024 bracht Airbus toch een overnamebod tussen de 1,5 en 1,8 miljard euro uit, maar tot een overname komt het nu niet. Atos mag opnieuw op zoek gaan naar een andere overnemer. De Franse overheid hoopt dat de BDS-tak in Franse handen blijft.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home