Atos ontvangt bod van Airbus voor securitytak

atos

Airbus heeft een bod ter waarde van minstens 1,5 miljard euro binnengebracht bij Atos om de BDS-activiteiten over te nemen.

Atos en Airbus bevestigden vanochtend aan Reuters dat er gesprekken lopen over de overname van de BDS-activiteiten van het Franse IT-bedrijf (Big Data & Security). Daarmee bevestigen beide bedrijven de geruchten die al sinds halverwege december verspreid worden door verscheidene Franse nieuwsmedia. Het overnamebod zou tussen de 1,5 en 1,8 miljard euro liggen.

Op zoek naar investeerders

Airbus probeerde in maart 2023 om zich in te kopen in de cybersecuritytak van Atos, maar Atos leek toen nog geen interesse te hebben. Beide partijen diepten hun samenwerking wel uit. Het is geen geheim dat Atos investeerders zoekt voor zijn verschillende afdelingen, waardoor het mogelijk nu wel open zou staan voor een bod. De Franse overheid zou het bedrijf liever wel in Franse handen zien blijven.

De BDS-activiteiten vallen sinds de gecontesteerde splitsing van Atos in 2022 onder het stuk van het bedrijf dat als Eviden door het leven gaat. Deze bedrijfsunit zit onder meer ook in de markt van supercomputers, waarbinnen het recent nog een groot contract wist binnen te slepen. Alle activiteiten rond datacenter, hosting, digital workplace en unified communications werden ondergebracht in de de Atos Tech Foundations-tak.

Atos lijkt zich nog geen strakke deadline op te leggen om de eventuele verkoop af te ronden. We vullen dit artikel verder aan van zodra er meer informatie bekend wordt gemaakt.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home