Vlaamse overheid kiest Atos als technologiepartner in nieuw 7-jarig contract

vlaamse overheid

Atos haalt een aantal belangrijke technologiecontracten binnen bij de Vlaamse overheid. Het wint drie loten: service-integratie & informatieveiligheid, cloud & datacenter en applicaties. Het zevenjarig contract start vanaf 2022. Het doel: Vlaanderen in de top 3 van de slimste regio’s in Europa positioneren.

Het akkoord tussen Atos en de Vlaamse overheid is het grootste outsourcing raamcontract in de Benelux volgens de IT-fabrikant. Na de pandemie wil de Vlaamse economie zich snel herstellen en kiest het voor een digitale toekomst. Jo Debecker, Executive VP en Head of Global Operations bij Atos, is blij met het project.

“De herstelperiode na de pandemie is een uitgelezen kans om Vlaanderen in heel Europa op de kaart te zetten als een toonaangevende regio in de ontwikkeling van nieuwe technologie. Aan innovatieve ideeën geen gebrek in Vlaamse bedrijven en start-ups, maar het ontbreekt lokale spelers aan de middelen om die technologie op grote schaal te ontwikkelen en verspreiden. Als globale speler met wereldwijde activiteiten zit Atos in een unieke positie om Vlaamse technologie te exporteren. Samen gaan we Vlaamse bedrijven groot maken”

Via een eigen programma steunt Atos al langer start-ups en innovatieve technologieën. In Vlaanderen wil het een uniek ecosysteem vormen met lokale partners, waaronder het onderzoeksbedrijf imec, om Vlaamse technologie wereldwijd te presenteren. Debecker rekent ook op veel nieuwe Vlaamse jobs. “Je hebt nu eenmaal meer mensen nodig als je technologie op grotere schaal gaat produceren.” Zelf gaat Atos honderden mensen aannemen via een groot aanwervingsproces voor jong Vlaams talent.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home