CEO Atos stapt af na langdurige strijd over strategie 

atos

CEO Yves Bernaert stapt af als CEO bij Atos. Paul Saleh, voormalig CFO, neemt zijn plaats in. Atos vraagt bovendien 500 miljoen euro meer aan potentiële Tsjechische investeerder.  

Het Franse softwarebedrijf Atos heeft het de laatste maanden moeilijk. Het bedrijf werd in twee gesplitst en in zijn zoektocht naar nieuwe investeerders, diende een Tsjechische miljardair zich aan. Dit creëerde bezorgdheden onder de Franse rechters en vertaalt zich nu ook in een nieuw voorstel waarbij Atos meer dan 500 miljoen euro meer vraagt dan initieel besproken. Atos koos deze week bovendien zijn vijfde nieuwe CEO in slechts 2,5 jaar tijd. Paul Saleh zal de plaats innemen van Yves Bernaert, die slechts vier maanden aan het roer stond. 

De gesprekken over de mogelijke overname van het bedrijf eisen hun tol. Er diende zich vorig jaar een potentiële investeerder aan, namelijk het bedrijf EP Equity Investment van de Tsjechische miljardair Daniel Kretinsky.  

lees ook

Atos staat dicht bij een overname

De deal is nog niet rond, maar Atos komt aankloppen met de vraag naar meer dan 500 miljoen euro meer dan wat er oorspronkelijk in de voorwaarden stond. De nationale bezorgdheid over een niet-Franse investeerders ligt mogelijk aan de basis van deze plotse stijging.  

Splitsing

In 2022 werd Atos opgesplitst in twee bedrijven. Zo bleef het eerste stuk Atos met de Atos Tech Foundations (ATF)-tak als kern. Die bevat onder andere datacenter, hosting, digital workplace en unified communications. Het tweede stuk kreeg de benaming Eviden en omvat onderdelen rond digital, big data en security. Beide bedrijven waren op zoek naar investeerders en zo diende Tsjechische miljardair Daniel Kretinsky zich aan. Dit creëerde veel bezorgdheid over de nationale veiligheid bij Franse rechters, aangezien het hier gaat over een niet-Franse investeerder.  

lees ook

Atos ontvangt bod van Airbus voor securitytak

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home