Verlaat een Teams-gesprek op meerdere apparaten met één klik

microsoft teams

Je hoeft voortaan niet meer op elk apparaat afzonderlijk uit een Teams-gesprek te gaan; je kan met één klik een gesprek verlaten op meerdere apparaten.

Microsoft kondigt in de 365-roadmap enkele nieuwe functies aan voor de videoconferencing software Teams. Een nieuwe functie is zeer handig voor wie al eens met meerdere tegelijk inbelt in een videovergadering. Microsoft biedt je die optie zodat je indien nodig tijdens een call moeiteloos kan switchen tussen een laptop en smartphone zonder te moeten afmelden.

Bij het verlaten van de call toont Microsoft Teams zich echter minder flexibel. Je diende altijd op elk apparaat waarmee je had ingebeld apart de call te verlaten. Daar komt dus verandering in. Met een simpele klik zal je met een simpele klik via één apparaat het gesprek kunnen verlaten met al je actieve apparaten.

Microsoft zal deze functie deze maand nog beginnen uitrollen voor alle verschillende versies van Teams. De functie zal verschijnen in het vergadervenster.

lees ook

Microsoft geeft tips om efficiënter te vergaderen via Teams

Teams integreren in apps

Met een andere nieuwe functie wil Microsoft appontwikkelaars op hun wenken bedienen. Dankzij een verbeterde interoperabiliteit kan Microsoft nu Teams-functies uitrollen via Azure Communications Services. Dat geeft appontwikkelaars de middelen om het videovergaderplatform helemaal te integreren in hun eigen apps.

Dat maakt enkele interessante gebruikstoepassingen mogelijk. Zo zou je bijvoorbeeld via een externe app rechtstreeks een oproep kunnen beantwoorden zonder de Teams-open te hoeven hebben staan. Op deze manier wordt Teams ook bereikbaar voor apparaten die normaal niet zouden ondersteun worden door de software. Via de Graph API kunnen ontwikkelaars ook hun eigen Teams-interface bouwen en naar hun hand zetten.

microsoft teams
Image Credit: Microsoft

Microsoft is zeer actief aan het sleutelen aan Teams. De software werd recent geoptimaliseerd om betere prestaties te leveren in combinatie met Apple’s M1- en M2-chips. Door onder meer ook een gratis versie voor kmo’s te lanceren wil Microsoft Teams nog meer in de markt zetten als het platform bij uitstek voor hybride werken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home