Microsoft Teams brengt persoonlijke en werkaccounts samen

microsoft teams wisselen tussen accounts

Microsoft rolt in april een nieuwe versie van Teams uit die het veel eenvoudiger maakt om te wisselen tussen persoonlijke en werkaccounts.

Gebruik je Microsoft Teams voor professionele videovergaderingen, maar ook voor persoonlijke vergaderingen? Tot heden moest je dan altijd twee versies van het videovergaderplatform installeren. Microsoft beschouwt de versie voor bedrijven en de versie voor particulieren als twee afzonderlijke platformen. Daar komt spoedig verandering in, want Microsoft rolt binnenkort een nieuwe Teams-app uit die verschillende accounts samenbrengt.

Alle accounts op één plek

Volgens Microsoft was er onder Teams-gebruikers grote vraag naar één applicatie voor particuliere en professionele accounts. Je zal eenvoudig tussen je accounts kunnen wisselen door op je profiel te klikken. Ook bij het betreden van een vergadering, zal Teams je vragen met welk account je wil toetreden. Notificaties zullen eveneens tonen voor welk account ze besteld zijn, al rolt Microsoft die feature pas later uit.

microsoft teams nieuw
Wissel vlot tussen je verschillende Teams-accounts. Bron: Microsoft

Microsoft zal deze vernieuwde Teams-ervaring per april beginnen te uitrollen, zien we in een roadmap. Met aanstaande Windows-updates zal de vernieuwde Teams gaandeweg ook meer gebruikers bereiken. De standalone app voor particulieren zal op termijn ook verdwijnen.

Microsoft Teams 2.0

Intussen is Microsoft volop bezig met iedereen op ‘Teams 2.0’ te krijgen. Het nieuwe Teams-platform is sneller, lichter en zuiniger. De oude versie van Teams zou normaal gezien eind deze maand opgedoekt worden, maar omdat de nieuwe versie nog niet bij iedereen in de smaak valt, gunt Microsoft bedrijven nog tijd tot 1 juli om de overstap te maken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home