Microsoft Teams krijgt nu ook AI-assistent Copilot

Microsoft Teams Copilot

Waar de AI-assistent in Teams vroeger Microsoft 365 Chat noemde, hanteert Microsoft nu overal dezelfde merknaam Copilot.

Met de lancering van de nieuwe Microsoft Teams-app eind vorig jaar was het altijd al de bedoeling om Copilot mee aan boord te nemen. Vandaag is het zo ver en vervangt het de Microsoft 365 Chat-app die je vroeger kon toevoegen binnen de Microsoft 365-toepassingen.

De ‘nieuwe’ Copilot-app bevat dezelfde generatieve AI-functies als die binnen Windows 11, in de webversie van Microsoft 365-toepassingen of via de Bing-zoekmachine.

In een blogpost verduidelijkt Microsoft dat met de nieuwe naam enkele nieuwe functies worden toegevoegd aan Microsoft Teams. Zo kan je voortaan je chathistoriek terugvinden met alle vragen die je eerder hebt gesteld aan de AI-assistent. Copilot snapt nu ook beter persoonlijke vragen die gekoppeld zijn aan je vergaderingen, bestanden en zelfs chatberichten met collega’s.

Gebruikers die vandaag de oude Microsoft 365 Chat-app hebben vastgemaakt binnen Teams, kunnen die beter losmaken volgens Microsoft. De nieuwe Copilot-app vind je terug in het app-overzicht en kan je vastmaken voor directe toegang. Op termijn moet Copilot ook verschijnen boven je chatberichten. Op de redactie zien we de AI-assistent daar voorlopig nog niet staan.

Eind vorig jaar meldde Microsoft dat Teams meer dan 320 miljoen maandelijks actieve gebruikers heeft. Meer dan 10.000 klanten betalen voor Teams Premium en in de Teams Store zitten meer dan 2.000 applicaties. Vandaag ontvangt elke gebruiker de zogenaamde Teams 2.0-versie die sneller en zuiniger is. Wie toch nog de oude versie draait, stapt beter snel over. Microsoft stopt namelijk met de ondersteuning van de oude Teams-versie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home