Microsoft vernieuwt Planner in Teams

planner microsoft teams
Bron: Microsoft

Microsoft stopt de Planner-app voor Teams in een nieuw jasje. Met de app kan je voor jezelf of voor je team taken ordenen binnen Teams.

Microsoft kondigde de vernieuwde Planner-app in november aan tijdens de Ignite-conferentie en start nu met de uitrol. Dit zal enkele weken in beslag nemen, dus even geduld als Planner bij jou nog niet onder een nieuw logo verschijnt. Later dit jaar neemt Microsoft ook de webversie buiten Teams onder handen.

Iedereen met een Microsoft 365-abonnement heeft in principe toegang tot de basisversie van Planner, maar de premiumfuncties van de planningstool vereisen een Microsoft Project-licentie. Je hebt hier de keuze tussen het Project Abonnement 1 (tien euro per maand), Abonnement 3 (dertig euro per maand) of Abonnement 5 (55 euro per maand).

De Planner-app krijgt onder meer een nieuw icoontje, dat volgens Microsoft  de concepten van samenwerking, empowerment, workflow, doelen, prestaties en eenvoud representeert. De nieuwe versie zal je terugvinden onder het Apps-venster of in je werkbalk als je Planner daar hebt vastgemaakt. Planner toont je een overzicht van individuele of groepstaken die aan jou zijn toegewezen. Taken kunnen per dag of aan de hand van prioriteit worden gesorteerd.

Microsoft zal nog nieuwe functies toevoegen aan Planner, waaronder een verbeterd dagoverzicht en de toevoeging van Copilot, die in meerdere gedaanten zal verschijnen binnen Teams. De AI-assistent is al beschikbaar als je je inschrijft voor de publieke previewversie van Planner. Microsoft wil ook taken in de webversie van Project naar Planner voor Teams brengen.

Microsoft Teams is razend populair onder (Belgische) IT-professionals, bleek uit een recente rondvraag door ITdaily. Maar liefst acht op de tien maakt gebruik van de zakelijke communicatie-app van Microsoft. Concurrenten zoals Zoom en Google Meet komen niet eens in de buurt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home