OneDrive toont alle Microsoft Teams-bestanden binnenkort in één handige map

Microsoft Teams

Microsoft voegt een ‘Your Teams’-sectie toe aan OneDrive om alle gedeelde bestanden handig terug te vinden. De functie staat gepland voor april.

Wie iets uploadt binnen Microsoft Teams, kent de eindeloze put van bestanden in de OneDrive-cloud. Binnen Teams kan je doorgaans handig zoeken naar bestanden wanneer je dat occasioneel doet, maar over verschillende kanalen zoeken is vaak vervelend.

Microsoft werkt eindelijk aan een optie om overzichtelijk al je gedeelde bestanden te bundelen in één map binnen OneDrive. De functie staat gepland voor april en wordt onmiddellijk breed uitgerold naar alle gebruikers.

OneDrive is niet de enige component die nauwer met Microsoft Teams gaat werken. Eerder deze maand kondigde de softwaregigant een betere integratie van Teams en LinkedIn aan. In de chatclient komt er een apart tabblad met LinkedIn-informatie. Als alles op schema blijft, wordt de functie in maart uitgerold. Zowel de webvariant als de desktopversie mogen de functie allebei verwachten.

Microsoft Teams blijft ondertussen bliksemsnel evolueren. Zo kan je sinds begin dit jaar chatten tussen persoonlijke en zakelijk accounts en ondersteunt het platform eindelijk end-to-end encryptie. Voor kmo’s is er nu ook Microsoft Teams Essentials als losse oplossing. Microsoft deelde eerder dit jaar mee dat het platform 270 miljoen maandelijkse actieve gebruikers heeft, een stijging van 20 miljoen vergeleken met de zomer van 2021.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home