Microsoft Teams werkt aan nauwere integratie van LinkedIn

end-to-end encrypted call teams

Binnenkort kan je extra informatie van collega’s en externen zien in Microsoft Teams dankzij de ingebouwde LinkedIn-koppeling met profielinformatie.

Microsoft Teams is een continue bouwwerf waar de fabrikant aan blijft werken middenin de shift naar hybride werken. Daar komt vanaf volgende maand een functie bij waar je contactinformatie recht vanaf LinkedIn kan bekijken binnen Teams. Dat kan handig zijn om nieuwe collega’s te leren kennen, maar hetzelfde geldt voor externe personen waarmee je chat of videobelt.

Volgens de Microsoft roadmap komt er een apart tabblad met LinkedIn-informatie en wordt de functie in maart uitgerold als alles op schema blijft. Zowel de webvariant als de desktopversie mogen de functie allebei verwachten.

Naast LinkedIn wordt ook de integratie met OneDrive for Business verder verbeterd. Zo kan je binnenkort al je Teams-bestanden in een nieuw segment terugvinden. Onder de naam ‘My Teams’ kan je alle bestanden terugvinden die je ooit hebt gedeeld.

Extra handig: wanneer je een SharePoint website bezoekt, kan je zien welke Teams-bestanden geassocieerd zijn met de site. Beide functies staan gepland voor april.

Microsoft Teams blijft aan een rotvaart verder evolueren. Zo kan je sinds begin dit jaar chatten tussen persoonlijke en zakelijk accounts en ondersteunt het platform eindelijk end-to-end encryptie. Voor kmo’s is er nu ook Microsoft Teams Essentials als losse oplossing. Microsoft deelde eerder dit jaar mee dat het platform 270 miljoen maandelijkse actieve gebruikers heeft, een stijging van 20 miljoen vergeleken met de zomer van 2021.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home