Microsoft voert oude Office 365-connectors voor Teams af

microsoft

Microsoft stopt de ondersteuning voor Office 365-connectors binnen Teams. Gebruikers moeten overstappen naar alternatieven gebouwd op het Power Automate-platform.

Microsoft maakt een einde aan de ondersteuning van Office 365-connectors voor Teams. Vanaf 15 augustuds kan je geen nieuwe connectors meer aanmaken, vanaf 1 oktober van dit jaar stoppen de connectors met werken voor alle clouds.

Microsoft wil dat gebruikers overschakelen op Power Automate-workflows. Daar vind je volgens Redmond een veel grotere catalogus van connectors. Bovendien zijn die integraties gebouwd op een architectuur die in de toekomst mee kan evolueren. Verder wijst Microsoft erop dat verbindingen via Power Automate veiliger zijn.

Manueel migreren

Microsoft legt in een blogpost uit hoe je moet overschakelen van de oude connectors naar de nieuwe, maar er is niet echt een migratieproces voorzien. Je moet gewoon een nieuwe connector zoeken die de functionaliteit van de oude vervang, en die instellen.

lees ook

Microsoft houdt klassieke Microsoft Teams langer in leven 

Office 365-connectors voor Microsoft Teams verschenen in 2016. Ze laten Teams-gebruikers toe om updates van externe diensten rechtstreeks naar een Teams-kanaal te sturen. Met automatische updates van bijvoorbeeld GitHub of Trelle blijven alle leden van een team in theorie beter op de hoogte. De functionaliteit verdwijnt dus niet, maar de aanpak van acht jaar geleden wordt vervangen door een nieuw alternatief.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home