Microsoft Teams laat je voortaan chatten tussen zakelijke en persoonlijke accounts

Microsoft Teams

Zakelijke gebruikers kunnen voortaan een 1-op-1-chat starten met persoonlijke gebruikers binnen de veiligheid en compliance van het bedrijf. Videobellen of bestanden delen kan niet.

Vanaf deze maand kunnen zakelijke en persoonlijke Teams-accounts met elkaar chatten. Nadat je in de zoekbalk van Microsoft Teams het e-mailadres of telefoonnummer (als die ermee gekoppeld is) van iemand typt, kan je direct beginnen met chatten. Je kan voorlopig enkel 1-op-1-chats doen. Iemand uitnodigen binnen een chatgroep of team is ook mogelijk, maar vraagt iets meer werk.

Die keuze is bewust gemaakt volgens Microsoft om te garanderen dat alle security- en complianceregels van de organisatie behouden blijven. Om dezelfde reden kan je ook enkel chatten, niet (video)bellen of bestanden delen.

Web, desktop en mobiel

De functionaliteit werkt zowel op de webversie van Teams als op de desktopclient en mobiele app. IT-admins kunnen de functie in- en uitschakelen over de hele organisatie of per gebruiker. Standaard wordt de functie ingeschakeld door Microsoft zodra ze beschikbaar is. De uitrol verloopt gradueel deze maand.

Microsoft werkt al langer aan een traject om zakelijk en privé compatibel te maken. Zo kan je sinds vorig jaar twee simultane accounts inloggen in Teams, zakelijk en privé.

Met Teams heeft Microsoft een dominant communicatieplatform uitgebouwd. Te dominant volgens Slack (eigendom van Salesforce), mede omdat het gratis in alle Office-pakketten wordt opgenomen. De Europese Commissie onderzoekt of het bundelen van producten bedrijven toegang geeft tot data om zo hun aandeel in beide markten te vergroten. Tegelijk kijkt het ook of deze aanpak het moeilijker maakt voor rivaliserende producten, meer specifiek diegene met maar één product binnen het portfolio.

lees ook

Microsoft lanceert Teams Essentials als losse oplossing voor kmo’s

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home