Microsoft lanceert Teams Essentials als losse oplossing voor kmo’s

Microsoft Teams

Microsoft Teams Essentials is een losse Teams-oplossing waarvoor je geen Microsoft 365-abonnement moet hebben. De nieuwe dienst is een rechtstreekse concurrent van Zoom.

Wie geen interesse heeft in de Microsoft 365-cloudoplossingen maar wel in Teams, kan voortaan terecht bij Microsoft Teams Essentials. De aparte oplossing van het bekende communicatieplatform kost 3,40 euro exclusief btw per gebruiker per maand. Voor dat bedrag krijg je:

  • Onbeperkt aantal groepsgesprekken voor in totaal 30 uur
  • Vergaderingen tot maximaal 300 personen
  • 10 GB cloudopslag per gebruiker

Om uitnodigingen voor virtuele vergaderingen toegankelijker te maken, moeten deelnemers buiten het bedrijf niet langer een Teams-login hebben. Een e-mailadres is genoeg om een meeting bij te wonen.

Microsoft werkt verder nog aan een Google Agenda-integratie die er binnenkort aan komt. Andere tools zoals virtuele achtergronden, reacties, groepsprojecten en polls zijn ook beschikbaar binnen Microsoft Teams Essentials. Daarnaast kan je uiteraard ook altijd gewoon chatten met gebruikers.

Wie graag video-opnames wil maken van vergaderingen, apps wil installeren binnen Teams of break-out rooms wenst, moet verplicht upgraden naar een Microsoft 365-abonnement. Die prijzen starten vanaf 4,20 euro exclusief btw per maand en bevat ook de webversie van het Office-pakket.

Ondertussen krijgt Microsoft Teams aan een sneltempo nieuwe functies. Zo kan je binnenkort je videostream ontspiegelen wanneer je notities op het scherm toont. Vanaf begin 2022 kan je Microsoft Teams ook gebruiken als vaste lijn in België gebruiken onder de noemer Teams Phone with Calling Plan. Tot slot zijn sinds kort externe gebruikers welkom in Teams-kanalen van bedrijven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home