Microsoft stoeft met 1,4 miljard Windows-gebruikers maar zegt niet hoeveel er al Windows 11 draaien

Microsoft pakt uit met knappe gebruikerscijfers. Windows heeft intussen 1,4 miljard gebruikers en Teams klimt naar 270 miljoen. De mooie cijfers camoufleren mogelijk wel enkele minder positieve nuances.

1,4 miljard mensen gebruiken maandelijks Windows 10 of Windows 11. In april 2021, voor de lancering van Windows 11, communiceerde Microsoft nog 1,3 miljard maandelijkse Windows 10 gebruikers. Het totale aantal mensen dat een recente versie van Windows gebruikt is dus gestegen, al is niet duidelijk hoeveel van hen Microsofts nieuwste besturingssysteem al heeft omarmt.

Volgens cijfers van AdDuplex gaat het om ongeveer 8,6 procent. Dat wil zeggen dat iets meer dan 120 miljoen mensen sinds de lancering de stap al zetten van Windows 10 naar Windows 11, hetzij door een upgrade, hetzij door de aankoop van een nieuw toestel.  De cijfers zijn gebaseerd op een onderzoek bij 60.000 PC’s. Microsoft communiceert helaas niet zelf hoe sterk het Windows 11-gebruik aandikt.

Teams-gebruikers

Een gelijkaardige vaagheid vinden we terug bij het Teams-gebruik. Microsoft Teams blijft in de smaak vallen bij 270 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. In de zomer van vorig jaar communiceerde Microsoft nog een cijfer van 250 miljoen maandelijkse actieve gebruikers.

Microsoft geeft sinds vorig jaar cijfers over maandelijkse actieve gebruikers, waar het bedrijf daarvoor cijfers voor dagelijkse activiteit communiceerde. Daarmee camoufleert het bedrijf mogelijk een tanende groei. Het is echter logisch dat de groei in gebruikers van Microsoft Teams minder snel stijgt, aangezien de samenwerkingstool al zoveel gebruikers aanspreekt.

Toch wil Microsoft steeds meer. Met Windows 11 wordt Teams bijvoorbeeld in de taakbalk verwerkt. Verder voorziet Microsoft de tool van steeds meer consument-georiënteerde functionaliteit in de hoop zo nieuwe gebruikers aan te trekken.

Omzetstijging

Hoe dan ook gaat het goed met Microsoft. In het recentste kwartaal is de omzet van Windows OEM met 25 procent gestegen. In totaal bedroeg de omzet 51,7 miljard dollar. Dat was nog meer dan analisten voorspelden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home