Microsoft Teams ondersteunt voortaan end-to-end encryptie

end-to-end encrypted call teams

End-to-end encryptie wordt voorlopig enkel ondersteund voor 1-op-1-gesprekken, met of zonder video. De functie wordt vanaf vandaag naar iedereen uitgerold.

We hebben er lang op moeten wachten, maar end-to-end encryptie wordt eindelijk uitgerold naar alle Microsoft Teams-gebruikers. De functie werd begin dit jaar aangekondigd, maar het duurde tot eind oktober voor bèta-testers met de extra beveiliging aan de slag konden. Na een testperiode van iets minder dan twee maanden is de functie klaar voor een publieke uitrol.

End-to-end encryptie is voorlopig enkel toegankelijk voor 1-op-1 (video)gesprekken. Dat betekent niet dat je direct de melding binnen je Microsoft Teams-client ziet verschijnen. De IT-admin binnen de organisatie moet eerst een relevante policy configureren en inschakelen. Daarna moet ook elke gebruiker de functie manueel inschakelen in hun eigen Microsoft Teams-client.

Wie end-to-end encryptie inschakelt, verliest ook een aantal functies. Zo kan je niet langer gesprekken opnemen, live ondertiteling tonen, gesprekken doorschakelen, pauzeren of doorsturen naar een ander toestel. Iemand toevoegen aan een gesprek is ook niet mogelijk, omdat encryptie voorlopig enkel werkt bij 1-op-1-gesprekken.

Tot slot werkt de versleuteling enkel op Teams-installaties op macOS en Windows. De webversie biedt voorlopig geen end-to-end encryptie.

lees ook

Download nu de Teams-update op Android om hulpdiensten opnieuw bereikbaar te maken

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home