Microsoft geeft Teams Rooms-hardware uitstel van executie

microsoft teams rooms hardware

Microsoft vereist voorlopig nog geen licentie voor het gebruik van gespecialiseerde Teams Rooms-hardware en stelt de deadline uit tot 30 september.

Microsoft waarschuwde eerder deze maand dat apparaten zonder een Teams Rooms-licentie niet meer zouden kunnen inloggen vanaf 1 juli. Fabrikanten zoals Logitech en Lenovo verkopen video- en audioproducten die speciaal zijn ontworpen om hybride vergaderingen naar een hoger niveau te tillen. Dit kan gaan van schermen tot soundbars en whiteboards, die bedrijven in een vergaderruimte installeren zodat iedereen gezien en gehoord wordt tijdens de vergadering.

Microsoft kondigt in een update aan dat de harde deadline wat zachter wordt. De fabrikanten en hun klanten krijgen negentig dagen meer tijd om hun licenties in orde te krijgen en om eventuele migratieproblemen die zich tijdens het proces kunnen voordoen, op te lossen. De maatregel gaat nu op 30 september in. Microsoft geeft hier meer tekst en uitleg over hoe je kan controleren of jouw Teams Rooms-apparaten een geldige licentie hebben.

Volgens Microsoft is de maatregel om een veilig gebruik van dergelijke hardware te garanderen, al zullen anderen oordelen dat de softwarereus dit vooral doet om meer licenties te verkopen. Het lijkt Microsoft eerder om het principe te gaan dan om in de inkomsten. De goedkoopste licentieformule, Teams Rooms Basic, is immers gratis sinds de zomer van 2022 en kan tot 25 apparaten omvatten. Een Teams Rooms Pro-licentie kost veertig dollar per maand.

Uitstel is geen afstel

Microsoft benadrukt wel dat het voet bij stuk houdt en Teams-gebruikers niet op nog meer gratie hoeven te rekenen na 30 september. Wie dan nog geen licentie heeft afgesloten, zal zijn videoconferencingapparaten niet meer kunnen gebruiken.

lees ook

Gedaan met vloeken tijdens Teams-meetings

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home