Lenovo’s nieuwe Android-scherm voor Teams is ook USB-C-monitor

Lenovo introduceert met de ThinkSmart View Plus een speciaal vergaderscherm op maat van Microsoft Teams, dat ook kan dienst doen als gewone USB Type-C-monitor.

Lenovo introduceert de ThinkSmart View Plus. Dat is een full HD-vergaderscherm gebaseerd op Android dat Microsoft Teams draait. Het 27 inch-scherm heeft aanraakfunctionaliteit en komt met ingebouwde audio- en videocapaciteiten. Lenovo rust het scherm uit met een 4K IRGB-camera met auto-framing. Het toestel wordt aangedreven door een Qualcomm QCS8250 en ondersteunt Wifi 6.

Teams Chat, agenda en bestanden zijn rechtstreeks vanop het display beschikbaar. In vergadermodus is het ding nog compatibel met een (passieve) stylus en ondersteunt het de Microsoft Whiteboard-toepassing. Wie inlog op het display zit meteen in zijn of haar vertrouwde Teams-omgeving. Wanneer je uitlogt, verdwijnen alle bestanden op een veilige manier.

Gewoon scherm

Gebruikers hebben geen extra toestel nodig om met de nieuwe monitor deel te nemen aan een vergadering, maar het toestel heeft wel een USB Type-C-aansluiting. Daarmee kan je een laptop connecteren, waarna de ThinkSmart View Plus de rol van gewone monitor op zich neemt. HDMI, DisplayPort en USB-A tekenen ook present, net als een 3,5 mm-aansluiting.

Lenovo mikt met het toestel op flexibele werkplekken in een hybride werkcontext. Werknemers kunnen snel en met weinig moeite plaatsnemen achter het scherm, hetzij om snel te vergaderen, hetzij om klassiek te werken.

Waar en voor welk bedrag de ThinkSmart View Plus beschikbaar komt, verklapt Lenovo nog niet. De lancering zou gepland staan voor het midden van dit jaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home