CEO’s OpenAI, Microsoft en Nvidia treden toe tot Amerikaanse AI-raad 

openai sam altman

De topmannen van OpenAI, Microsoft, Nvidia en andere techbedrijven sluiten zich aan bij de Amerikaanse AI-raad om advies te geven over AI in kritieke infrastructuur en de potentiële risico’s ervan. 

CEO’s van OpenAI, Microsoft, Nvidia en andere techgiganten zullen toetreden tot de nieuwe AI-adviesraad van de Amerikaanse regering, dat meldt The Wall Street Journal. Dit panel zal de federale overheid moeten adviseren over het gebruik van AI in kritieke infrastructuur.  

AI-panel

De AI-adviesraad, ofwel Artificial Intelligence Safety and Security Board, zal bestaan uit 24 leden waaronder Sam Altman van OpenAI, Jensen Huang van AI-chipbedrijf Nvidia en CEO van Microsoft Satya Nadella. Andere bedrijven die ook deel uitmaken van het panel zijn onder andere AWS, Anthropic, Cisco, Google en IBM. 

lees ook

Laatste horde is genomen: Europese Raad keurt AI-wetgeving goed

Naast de vertegenwoordigers van de technologie-industrie, zal het panel ook bestaan uit academici, burgerrechtenleiders en chief executives van enkele kritieke infrastructuurbedrijven.  

AI-advies

Het AI-panel zal instaan voor het geven van AI-advies aan de federale overheid, maar is ook aangesteld om AI-aanbevelingen te doen voor organisaties in kritieke infrastructuur, waaronder bedrijven zoals fabrikanten, transportdienstverleners of elektriciteitsnetbeheerders. Naar verluidt zullen de onderwerpen voor het panel betrekking hebben op manieren om AI toe te passen in kritieke infrastructuur en de potentiële risico’s van de technologie.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home