Vernieuwde macOS-app Microsoft Teams is ook bijna klaar

microsoft teams

De publieke preview van de nieuwe Teams-app voor macOS verschijnt later deze maand. Microsoft ontwikkelde een volledige nieuwe applicatie om Teams sneller te laten werken.

Microsoft staat op het punt om een nieuwe Teams-app te lanceren op macOS. De publieke previewversie verschijnt later deze maand en om gebruikers nu al voor te bereiden, heeft Microsoft een lijst met technische specificaties gedeeld. Je apparaat moet zijn bijgewerkt naar minstens macOS 11 Big Sur en Teams naar versie 1.6.00.12303.

Wanneer je aan de beurt bent om de nieuwe Teams-app te testen, zal je een schuifbalk rechts bovenaan zien verschijnen. Met die schakelaar kan je ook teruggaan als de nieuwe versie nog niet helemaal bevalt. Enkel gebruikers met adminrechten mogen de nieuwe Teams-client installeren op hun eigen of de apparaten die ze binnen hun organisatie vanop afstand beheren. Ook het aanzetten van notificaties en scherm delen wordt aangemoedigd voor de nieuwe versie.

Nieuw jasje

De nieuwe macOS-app van Teams is niet gewoon een update. Microsoft zegt de app van nul af aan weer te hebben opgebouwd. Dat was ook broodnodig, want het Electron-framework waar Teams op draait is verouderd en te energie-intensief. Microsoft schakelt over naar WebView2, de engine die het nu al gebruikt om bijvoorbeeld de browser Edge te ondersteunen. Dat zou moeten leiden tot een Teams-client die sneller, lichter en zuiniger is.

lees ook

Microsoft lanceert Teams 2.0: sneller, lichter, zuiniger

Dezelfde renovatiewerken is Microsoft aan het doorvoeren voor de Windows-app van Teams. Die staan al een stuk verder en de preview is zelfs al sinds maart beschikbaar. Vanaf oktober zou de nieuwe Teams-app naar alle gebruikers kunnen uitrollen. De brede uitrol staat voor macOS wellicht eerder voor 2024 op de planning, gezien de lange periode die Microsoft heeft genomen om de Windows-versie te laten testen.

Ontbrekende functies

De verschillen tussen de twee versies zouden minimaal mogen zijn, maar OnMFST ontdekte dat enkele functies ontbreken in de macOS-app. Er zou geen ondersteuning voor de nieuwe green screens, de cameo-functie en NDI-streams.

Benieuwd naar wat de nieuwe Teams-app te bieden heeft? In onze uitgebreide how-to ontdek je hoe je ermee aan de slag kan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home