Microsoft Teams test ‘green screen’ om beter in beeld te verschijnen

Microsoft Teams Green Screen

Gebruikers met een effen achtergrond verschijnen voortaan beter afgelijnd in beeld tijdens een videomeeting in Microsoft Teams.

Vandaag kan je in Microsoft Teams al je achtergrond vervagen of een eigen achtergrond instellen om je privésituatie of drukke achtergrond te camoufleren. Die functie doet zijn werk, maar je merkt vaak dat de contouren van je gezicht, meer bepaald je haar, niet altijd goed worden ‘afgesneden’ naar de virtuele achtergrond.

Extra nadelig: de virtuele achtergrond maakt objecten vaak onzichtbaar die je wil tonen tijdens de videomeeting. Je moet vaak die achtergrond uitschakelen om de vervelende flikkering te voorkomen rondom je handen.

Om dat verleden tijd te maken, test Microsoft Teams vandaag de ‘green screen’-functie. Wie een effen achtergrond heeft, vrij van vlekken, kan de functie inschakelen. Het enige wat je nog moet doen, is de kleur van je muur aangeven in Teams. Voorlopig werkt de functie enkel op pc’s met een Intel-chip. Mac-toestellen met een Apple-chip of pc’s met een AMD-chip moeten nog even wachten.

Microsoft Teams Green Screen

Stabieler beeld

Together Mode werkt nog niet, maar andere presentator-modi tonen jou helder, duidelijk en vooral scherper afgelijnd in beeld. Zeker bij professionele presentaties of bij events kan dit heel handig zijn. Je kan ook een eigen achtergrond kiezen. Volgens Microsoft verschijn je met veel minder flikkeringen rondom je haar, handen en profiel. Ook voorwerpen vastnemen en tonen werkt met deze functie.

Organisaties die werknemers toelaten om de publieke previewversie van Teams te testen, kunnen vandaag al met de ‘green screen’-functie aan de slag. Al de rest moet nog even wachten tot de testfase is afgerond. Wanneer dat precies zou zijn, laat Microsoft niet weten.

Vorige week nog lanceerde Microsoft Teams 3D-avatars om zonder de webcam in te schakelen toch in beeld te verschijnen. Tegelijk zag Microsoft Teams 2.0 het levenslicht, een nieuwe versie die sneller, lichter en zuiniger is. Hoe je die nieuwe versie kan testen, lees je hier.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home