Microsoft Teams denkt aan slechthorenden met nieuwe functies

microsoft teams

Met Sign Language View kunnen slechthorenden hun gebarentolk altijd blijven zien. Ook hoeven ze ondertitels niet altijd meer aan te zetten.

Voor slechthorenden is het bijwonen van virtuele vergaderingen geen evidentie. Gelukkig laten videovergaderplatformen hen niet in de steek. In de productroadmap van Microsoft 365 duikt een nieuwe functie genaamd Sign Language View op, die vanaf november zal worden uitgerold naar Windows- en Mac-gebruikers.

Sign Language View zorgt ervoor dat slechthorenden die een gebarentolk meenemen die altijd kunnen zien tijdens de vergaderingen. Met de functie kan je tot twee deelnemers prioriteit geven zodat hun beeldvak uitgelicht blijft gedurende de hele vergadering, ook wanneer een andere deelnemer zijn of haar scherm deelt. De functie is eigenlijk flagrant gekopieerd van Zoom, dat het eind september al lanceerde.

Live ondertiteling aanzetten

Vervolgens wil Microsoft Teams het ook eenvoudiger maken om live ondertitels aan te zetten tijdens een vergadering. Dat was al langer mogelijk, maar tot heden moet je die aan het begin van een vergadering telkens handmatig aanzetten.

Vanaf november zal dit gewoon via de instellingen kunnen en zal bij elke vergadering de ondertiteling al standaard aanstaan. Ondertiteling is ook naar en vanuit het Nederlands beschikbaar.

Microsoft voegt de laatste weken aan de lopende band nieuwe functies toe aan zijn communicatieplatform. Ben je het overzicht kwijt? In dit artikel zetten we alles nog eens voor je op een rijtje.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home