Microsoft zet alle nieuwe Teams-functies op een rijtje

Met de regelmaat van de klok voegt Microsoft nieuwe functies toe aan Teams. Om het bos door de bomen te kunnen zien, is een overzicht op zijn plaats.

Bijna dagelijks verandert er wel een toepassing of functie binnen Teams. Daarom geeft Microsoft maandelijks, of in dit geval voor augustus en september, een handig overzicht. De belangrijkste wijzigingen geven we hieronder mee. Het gedetailleerde overzicht is terug te vinden in de Teams blog.

Aangenamere meetings

Net omdat er zo veel wijzigingen zijn, heeft Microsoft die veranderingen opgedeeld in tien categorieën. Van algemene prestatie verbeterende toepassingen tot managementtools en zelfs overheidstoepassingen, zowat in elke hoek van Teams is er wel een wijziging te vinden. De veranderingen zorgen vooral voor betere prestaties, aangenamere meetings en functies om eenvoudiger te werken met het programma.

Wie een presentatie interactiever wil maken, kan aan de slag met Cameo in PowerPoint Live. De spreker is zichtbaar samen met de presentatie. De meeting organisator kan bovendien deelnemers toevoegen die niet expliciet waren uitgenodigd voor de meeting. Tot dusver konden enkel uitgenodigde deelnemers participeren aan een ‘breakout room’. Nu is die functie open voor iedereen die door de admin een uitnodiging krijgt.

Via Microsoft Whiteboard kunnen deelnemers aan een Teams-meeting interactief en in realtime notities maken op het gedeelde scherm. Het is nu ook mogelijk om met een simpele klik Word en PDF-documenten te converteren naar Microsoft Forms. In Forms kan het document worden bewerkt door alle deelnemers.

Deelnemers kunnen via één klik een meeting verlaten op al hun toestellen. Wie in een Citrix en VMWare-omgeving zit, kan vanaf nu de achtergrond wazig maken of wijzigen met de sjablonen in Teams. Tot slot is het mogelijk om automatisch een geschreven neerslag te krijgen van wat is gezegd tijdens de meeting.

lees ook

Microsoft laat Teams-gebruikers verdachte berichten rapporteren

Ongestoord praten

Microsoft heeft een paar wijzigingen aangebracht in de belfuncties. Zo kan je een muziekje kiezen wanneer je iemand in wacht plaatst. Daarnaast is het mogelijk om oproepen van buiten je organisatie te blokkeren tijdens een meeting. Tot dusver was die optie beperkt tot oproepen van specifieke nummers. Op Windowstoestellen kunnen gebruikers vanaf nu direct aan meetings deelnemen vanuit Teams Rooms, via een ID en passcode. Nieuw is ook de mogelijkheid om tot 18 deelnemers (over twee schermen) te projecteren.

Via een intelligent vertaalsysteem kunnen gesprekken meteen worden vertaald. Dit moet volgens Microsoft een nog betere communicatie mogelijk maken. Gebruikers van een desktop client hebben vanaf nu trouwens de mogelijkheid om zelf te bepalen waar documenten moeten worden opgeslagen.

Microsoft heeft ook gewerkt aan een systeem voor ouders om direct te communiceren met de school van hun kind(-eren) via Teams. Andere updates houden onder andere een paar gecertificeerde toestellen zoals een webcam in, net als filtertoepassingen en verbeterde prestaties voor Apple Silicon.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home