Microsoft lanceert Surface Hub 3 met verticale portretmodus

microsoft surface hub 3 portretmodus
Bron: Microsoft

Een nieuw scherm nodig voor je hybride vergaderzaal? De Microsoft Surface Hub 3 kan je horizontaal of verticaal kantelen om gebruik te maken van de portretmodus.

Tijdens het Surface-evenement van gisterenavond heeft Microsoft de Surface Hub 3 aangekondigd, de nieuwe generatie van het display voor hybride vergader- en conferentiezalen. De Microsoft Surface Hub 3 komt in twee formaten: 50 inch en 85 inch. Het ‘kleinste’ scherm komt nog met een leuk extraatje.

Op zijn kop

Je kan het scherm verticaal kantelen en het op zijn kop zetten tijdens een vergadering. Zo boots je de portretmodus van Windows 11 na om personen of content beter in beeld te brengen. De software past zich onmiddellijk aan om de inhoud te optimaliseren op de verticale modus.

microsoft surface hub 3
Bron: Microsoft

Beide schermen ondersteunen een 4K-beeldkwaliteit. Je kan het scherm met twee pennen tegelijk bedienen via de twintig multitouch-aanraakpunten. Microsoft claimt dat de nieuwe generatie tot zestig procent meer processorkracht bevat en een grafische boost van honderdzestig procent heeft gekregen. Microsoft Teams Rooms voor Windows staat vooraf geïnstalleerd op het scherm en ook Copilot zal worden uitgerold naar de Surface Hub 3.

Microsoft vermeldt voorlopig nog geen prijs en beschikbaarheid voor de Surface Hub 3, maar we raden je aan nu al te beginnen sparen. De voorgang Surface Hub 2S kostte 9.000 euro voor de 50 inch-versie en maar liefst 23.000 euro als voor 85 inch. We vrezen dat de nieuwe generatie niet goedkoper zal zijn. Met een speciale cartridge kan je je Surface Hub S2 wel ‘upgraden’ tot een Surface Hub 3 dus als je in 2019 de aankoop al deed, hoef je geen nieuw scherm te kopen.

lees ook

Is de grootste Microsoft Surface Hub 2S zijn fors prijskaartje waard?

Surface on the go

Ook voor liefhebbers van de Surface-laptops was er gisteren veel om van te smullen. We schreven al over de Surface Laptop Studio 2 en de Surface Laptop Go 3 maar er was ook nog een Surface Go 4 voor zakelijk gebruik. Dit model biedt wat meer stevigheid aan de buitenkant en binnenkant, batterij (12,5 uur) en ingebouwde beveiliging.

Microsoft lijkt dit toestel vooral gelanceerd te hebben om zijn nieuwe Windows 365 Frontline-licenties aan te prijzen. Prijzen zijn nog niet bekend.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home