Windows 365 Frontline-cloudlicenties nu beschikbaar

Windows 365 Frontline

De flexibele Frontline-licenties zijn voortaan beschikbaar in een cloudabonnement op Microsoft Azure met Windows 11 of 10.

Update 06/07 14u: Windows 365 Frontline is vanaf nu uit bèta en publiek beschikbaar voor elke organisatie.


Origineel bericht 11/04: Met Frontline-licenties mikt Microsoft op organisaties waar veel werknemers in een ploegenstelsel werken. Die werken op andere tijdstippen op hetzelfde toestel, wat betekent dat meerdere licenties niet nodig zijn.

Via Windows 365 Frontline kunnen organisaties tot drie gebruikers van één licentie voorzien. De enige beperking is dat er telkens maar één gebruiker binnen een licentie actief mag zijn. Dat scheelt een flinke slok op de borrel voor heel wat organisaties.

Met Windows 365 kunnen ze een gevirtualiseerde Windows 11- of Windows 10-machine draaien en rechtstreeks uit de Azure-cloud streamen. Wanneer een machine niet in gebruik is, wordt die automatisch uitgeschakeld. Zo voorkomt Microsoft dat bij een misverstand waarbij iemand niet is uitgelogd, een andere gebruiker niet kan starten. Daar tegenover staat wel dat elk hun documenten moeten opslaan om te voorkomen dat die verloren gaan.

lees ook

Microsoft lanceert Cloud-VDI-dienst met Windows 365 en Cloud PC

Organisaties die interesse hebben in de previewversie van Windows 365 Frontline, kunnen zich hier inschrijven.

Midden 2021 lanceerde Microsoft Windows 365, een pc in de cloud die altijd voor je klaarstaat. Prijzen starten vanaf 18,20 euro excl. btw per maand voor de basisconfiguratie. De introductie was zo succesvol dat Microsoft tijdelijk gratis testaccounts moest stopzetten. Ondertussen kan iedereen zo’n testaccount aanvragen om Windows 11 te streamen vanuit Azure.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home