Microsoft geeft Teams-kanalen een make-over

microsoft teams

De kanalen van Teams krijgen een interfacelift. Microsoft geeft zowel de oude als de nieuwe versie van zijn communicatieplatform een stevige opfrisbeurt.

In een bevraging van Microsoft gaf 68 procent van de respondenten aan dat ze niet genoeg focus hebben overdag en 62 procent verspeelt teveel tijd aan het zoeken naar informatie. Daarom geeft het bedrijf de kanalen van Teams een update. De oude en de nieuwe versie krijgen beiden een make-over, met samenwerking als verbindende factor.

Changed the channel

Een vernieuwde lay-out moet het nu makkelijker maken om te focussen op een specifiek onderwerp, communiceren met stakeholders en om bepaalde informatie te vinden. Volgens Microsoft benutten heel wat gebruikers de capaciteiten van Teams nog niet ten volle, vandaar de update.

Met het nieuwe overzicht kunnen teamleden per conversatie zien welk onderwerp er in elk kanaal wordt behandeld. Via het initiële bericht kan je een conversatie in een nieuw venster openen, zo kan je er makkelijk naar terugkeren als dat nodig is. Je kan ze ook vastpinnen om het gesprek later makkelijk terug te vinden.

Via de gekende drie puntjes rechts bovenaan kan je de volgorde van de gesprekken aanpassen, als je dat wil. Zo kan je de meest recente posts bovenaan zetten, als dat makkelijker is.

lees ook

Nieuwe Microsoft Teams-app voor iedereen beschikbaar

De functie Een post opstellen ziet er ook een beetje anders uit. In plaats van gewoon een bericht te posten, kan je er nu ook een onderwerp aan toevoegen. Dat kan bijvoorbeeld fungeren als titel.

Een andere knop die je rechtsboven vindt is die met de Kanaaldetails. Daarin zie je in één overzicht een omschrijving van het kanaal, welke teamleden je daar vervoegen en eventueel gepinde posts.

Er is een functie die zich voorlopig nog in een publieke preview bevindt en dat is de zoekfunctie binnen een kanaal. Die komt onder Kanaaldetails, wanneer er verder wordt uitgerold. Zo ga je op kernwoorden kunnen zoeken binnen een bepaald kanaal en niet doorheen je hele Teams-omgeving.

Microsoft denkt met Teams ook aan de creatieve geesten en gebruikers die graag al eens visueel wat experimenteren. Binnenkort kan je als abonnee van Teams Premium je eigen achtergronden creëren, voor wanneer je een aankondiging wil doen in een kanaal. Met de integratie van Dall-E kan je daar bovendien unieke beelden aan toevoegen. Om een setje van drie avatars aan te maken in Teams hoef je dan weer geen Premium-lid te zijn, dat kan elke gebruiker.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home