Google werkt aan AI-gegenereerde achtergronden voor videovergaderingen

Google test AI-achtergronden voor videovergaderingen. Zo kan je met een eenvoudige omschrijving een toepasselijke prent op de achtergrond toveren.

Wil je je slordige werkplek niet laten zien, is de achtergrond vervagen te saai en zijn de voorgeprogrammeerde achtergronden te lelijk? Dan werkt Google aan een oplossing. Voor vergaderingen in Meet wil het bedrijf dat een omschrijving volstaat om een achtergrond te genereren.

Dall-E voor achtergronden

Uiteraard gebruikt Google daar AI voor. AI die prenten genereert, is niet nieuw. Voor de hype rond ChatGPT was er immers de beeldengenerator Dall-E, ook van OpenAI. De technologie die Google in Meet wil integreren, berust op hetzelfde principe maar maakt wel gebruik van Googles eigen modellen.

Het lijkt erop dat je naast een omschrijving ook een stijl kan selecteren (zoals Fantasy als je de kwartaalcijfers graag deelt vanuit een sprookjesbos). Je zal achtergronden vooraf kunnen aanmaken, maar ook tijdens een vergadering als je wat afleiding zoekt van wat er gezegd wordt. Net als Dall-E zal Google enkele suggesties tonen, waarna je kan kiezen.

Preview

Vandaag zijn de AI-achtergronden enkel beschikbaar via Workspace Labs. Wie daarop intekent, schrijft wel wat privacyrechten weg zodat ontwikkelaars hun producten kunnen verbeteren op basis van jouw ervaringen. In een zakelijke context is geduld dus aangewezen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home