OpenAI zet beeldgenerator DALL-E open voor iedereen

DALL·E 2022-09-29 09.39.10 - an oil painting of magritte typing on laptop (2)

OpenAI heeft de wachtlijst voor de DALL-E bètaversie verwijderd waardoor iedereen per direct aan de slag kan met de verbluffende technologie.

DALL-E is een beeldgenerator die is getraind aan de hand van honderden miljoenen beelden op het internet. Via latent diffusion leerde DALL-E connecties tussen woorden en beelden. Met als resultaat dat gebruikers via een tekstbeschrijving, een prompt, onmiddellijk een visueel beeld op het scherm krijgen. Nu is DALL-E dus open voor elke gebruiker.

Meteen aan de slag

DALL-E is razend populair bij ontwerpers, kunstenaars en andere creatievelingen. Onlangs spendeerde De Allerslimste Mens ter Wereld (Play 4) nog een volledige fotoronde aan de beeldgenerator. OpenAI liet sinds april een beperkt aantal gebruikers toe tot de bètaversie van DALL-E. Nu trekt de opensource alle registers open door de wachtlijst te verwijderen.

Wie dat wil kan meteen aan de slag, samen met de meer dan anderhalf miljoen gebruikers die al toegang kregen tot DALL-E. Elke dag produceert de beeldgenerator meer dan twee miljoen afbeeldingen. Met de feedback van alle gebruikers sinds april gaat OpenAI dagelijks aan het werk. Zo is het ondertussen mogelijk om beelden te maken over de originele randen van een foto of tekening.

ITDaily nam de proef op de som en vroeg aan DALL-E een schilderij van een schrijver, in de stijl van Magritte. Het resultaat zie je bovenaan het artikel. We zijn onder de indruk: het is verbluffend, origineel en eenvoudig.

lees ook

OpenAI optimaliseert AI-aangestuurde contentfilter

Niet alles kan en mag

OpenAI hecht veel belang aan veiligheid van het systeem en de gebruikers. Daarom zijn tal van filters ingesteld om content van seksuele aard, geweld en andere inbreuken vast te stellen. Het gebruik van DALL-E heeft daarnaast nog enkele beperkingen. Nieuwe gebruikers krijgen 50 gratis credits. Per maand komen er 15 gratis credits bij. Indien dat niet genoeg is dan kan je 115 credits bijkopen voor 15 dollar.

De gegenereerde beelden blijven eigendom van OpenAI. Het bedrijf garandeert gebruikers wel exclusief gebruiksrecht, zolang de beelden in overeenstemming zijn met de content policy. Inschrijven voor DALL-E kan via een eenvoudige registratie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home