Meta maakt einde aan Facebook Workplace 

meta

Meta stopt met het bedrijfscommunicatieplatform Facebook Workplace om zich meer te focussen op AI-ontwikkelingen en metaverse-technologieën. 

Het kleine broertje van Slack en Microsoft Teams zal de boeken sluiten. Workplace werd in het leven geroepen als nieuw bedrijfscommunicatieplatform van Facebook, maar lijkt de trein gemist te hebben. Dinsdag liet Meta weten dat het stopt met Facebook Workplace om zich meer te focussen op AI-ontwikkelingen en metaverse technologieën. 

Facebook Workplace

Het bedrijfscommunicatieplatform Facebook Workplace werd in 2016 in het leven geroepen als de kleine broer van Slack en Microsoft Teams. Met Workplace wou Meta een omgeving creëren binnen Facebook waar werknemers van verschillende organisaties konden samenwerken in gedeelde ruimtes.  

lees ook

Meta lanceert Llama 3 en chatbot Meta AI 

“We stoppen met Workplace (om) ons te concentreren op het bouwen van AI- en metaverse-technologieën waarvan we denken dat ze de manier waarop we werken fundamenteel zullen veranderen. In de komende twee jaar zullen we onze Workplace-klanten de mogelijkheid bieden om over te stappen op het Workvivo-product van Zoom, de enige voorkeursmigratiepartner van Meta”, vertelt een woordvoerder van Meta. 

Gebruikers hebben nog tot augustus 2025 toegang tot de applicatie, vanaf juni 2026 wordt het officieel gesloten voor klanten. Meta zelf zal nog gebruik maken van Workplace voor zijn interne berichtenbord. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home