Google Meet rolt nieuwe UI uit en voegt optie toe om jezelf te verbergen

Google Meet

Videovergadertool Google Meet rolt heel wat nieuwe functies en UI-aanpassingen door de komende dagen. Wie zijn weg nog niet terugvindt, kan tijdelijk nog naar de oude versie omschakelen tot 10 juni. Daarna wordt de nieuwe update verplicht voor iedereen.

Google Meet kondigde eind april aan dat het een aantal vernieuwingen zal doorvoeren de komende maanden. De updates zijn nu sneller dan verwacht klaar, want sinds enkele dagen zien gebruikers met een gratis Google-account een nieuwe UI wanneer ze een videogesprek starten.

Voor Google Workspace-klanten (vroeger Google G Suite) is het nog heel even wachten tot de update breed uitrolt. Binnen de Rapid Release domeinen is een graduele uitrol op 24 mei gestart. Vanaf 1 juni wordt de update naar iedereen uitgerold. Gebruikers die tijdelijk nog de oude versie willen gebruiken, kunnen dat doen tot 10 juni. Daarna moet je verplicht overschakelen naar de nieuwste versie.

Google Meet

Wat ons betreft is er geen reden om niet te wisselen. De nieuwe UI is subtiel aangepast voor een betere ervaring en je kan voortaan je eigen beeld uitschakelen in de rechterhoek onderaan. De rest blijft jou nog zien, maar jij moet jezelf niet meer bewonderen.

lees ook

Google Meet krijgt videotest om professioneel in beeld te komen

Verder krijg je voortaan mogelijkheid om meer dan één spreker vast te pinnen op je scherm. Dat is handig voor vergaderingen met een heleboel deelnemers waarvan er slechts enkele actief praten. Zo houd je efficiënt twee of drie sprekers in de voorgrond. Voor een overzicht van alle details in deze update kan je hier terecht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home