Kijk jezelf niet meer in de ogen met nieuwe Google Meet-functies

Google Meet

Google kondigt enkele nieuwe functies aan voor Meet. Daarmee moet het aangenamer worden om vergaderingen te volgen.

Google pakt uit met verschillende nieuwe functies voor zijn videovergadertool Google Meet. Het gaat om verbeteringen in de beeldkwaliteit, updates in de UI en enkele welkome splinternieuwe mogelijkheden.

Twee nieuwigheden springen in het oog. Eerst en vooral krijg je binnenkort de mogelijkheid om meer dan één spreker vast te pinnen op je scherm. Dat is handig voor vergaderingen met een heleboel deelnemers waarvan er slechts enkele actief praten. Zo houdt je efficiënt twee of drie sprekers in de voorgrond.

Je kan ook kiezen om jezelf beter te zien tijdens een videocall of net niet. Google zal je toelaten de preview van je eigen camera mee te pinnen, of die preview net helemaal te verbergen. Voor sommige gebruikers is het vervelend om zichzelf de hele tijd in beeld te zien, en dat draagt bij aan de vermoeidheid die veel mensen voelen tijdens en na videovergaderingen. Google komt daar dus aan tegemoet.

Beter in beeld

Verder geeft Google je binnenkort de mogelijkheid om je achtergrond te vervangen, al kan je in eerste instantie maar kiezen uit drie presets: een klaslokaal, een feestje en een bos. Je gesprekspartners zullen beter in beeld komen dankzij nieuwe algoritmes die de helderheid aanpassen in donkere omgevingen en een auto zoom-functie om te focussen mensen die ver van hun camera zitten.

De gebruikersinterface krijgt tot slot nog een algemene update waarbij Google functies meer naar de voorgrond brengt en ze consolideert onderaan, in de plaats van verspreid over de hele interface. Google rolt de nieuwigheden in de loop van de komende maanden uit. Voor sommige functionaliteit zal je een Google Workspace-abonnement nodig hebben.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home