Google maakt een eind aan Google Drive spam

google drive

Google heeft eindelijk de langverwachte optie om e-mailadressen te blokkeren op Google Drive ingesteld. Het bedrijf was naar eigen zeggen al sinds 2019 druk bezig met het spamprobleem.

Wanneer iemand ongewenst een document met je deelde op Google Drive, kon je hier eerder niets tegen beginnen. Nu stelt Google je in staat om de gebruiker in kwestie te blokkeren. Voordien kon je wel al je notificaties en e-mails van Google Drive uitschakelen, maar bleef het ongewenste document op je gedeelde drive staan. Iedereen in het bezit van jouw e-mailadres kon tot op heden ongevraagd documenten met je delen.

Rechterklikken en blokkeren

Twee jaar later dan de erkenning van het probleem in 2019, lanceert Google eindelijk de mogelijkheid om e-mailadressen te blokkeren op Drive. Binnen de komende twee weken zal iedereen via het rechterklikmenu een gebruiker kunnen blokkeren. Deblokkeren kan natuurlijk ook.

Omdat Drivespam net zo werkt als e-mailspam, kan iedereen die jouw e-mailadres heeft dus een document met je delen zonder toestemming. Via Drive was het echter nog niet mogelijk om die spam te controleren, terwijl Gmail je van verschillende tools voorziet. Denk maar aan het instellen van filters voor ongewenste mails en een algemene spam-inbox.

Top tool of net niet?

Dankzij de nieuwe tool voor Drive spam, kan je de niet-toegelaten gebruiker ook op meerdere Google-diensten weigeren. Helaas kunnen deze ongewenste gebruikers makkelijk nieuwe accounts aanmaken om blokkades te omzeilen. De optie van Google kan je dus al verder op weg helpen, maar voor druk gespamde drives zullen er in de toekomst meer veiligheidsmaatregelen nodig zijn.

lees ook

Hoe stuur je een vertrouwelijke mail in Gmail?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home