Google Drive ondersteunt niet langer Windows 8

google drive google file stream

Google Drive neemt stilaan afscheid van niet-ondersteunde Windows-versies. Ook de 32-bits versie van Windows 10 is niet meer welkom.

Windows 8 behoort sinds januari tot de afgedankte browsers, maar dat houdt enkele dapper enkelingen niet tegen het besturingssysteem te blijven gebruiken. Maar ook Google spoort aan naar een modernere versie te gaan. De desktopapp van Google Drive zal vanaf de zomer niet meer werken in Windows 8 en Windows 8.1.

lees ook

Dropbox en Google beëindigen samenwerking voor documentbewerking

In principe blijft de webversie van Google Drive wel beschikbaar, maar de synchronisatie tussen web- en desktopapp wordt wel stopgezet in augustus. Bovendien zal het ook steeds moeilijker zijn om een browser te vinden die nog werkt op een Windows 8-apparaat. Chrome en Edge hebben de ondersteuning al een tijdje stopgezet. Firefox gunt gebruikers nog tijd tot september 2024. Als macOS-gebruiker dien je minstens versie 10.15.7 om de Drive-app te kunnen blijven gebruiken.

Windows 10

Opvallend is dat tussen het lijstje van niet meer door Google Drive geprefereerde browser ook Windows 10 staat. De ondersteuning wordt ergens in de tweede helft van het jaar beëindigd, zonder te verduidelijken of dat in de zomer, herfst of winter het geval zal zijn. Ter verduidelijking: dit gaat enkel over de 32-bits versie, met de 64-bits Windows heeft Google nog geen problemen. Toch zijn het de eerste indicaties dat ook Windows 10 het niet eeuwig meer zal uitzingen.

De 64-bits versie springt efficiënter met het RAM-geheugen door het in 64 ‘vakjes’ op te delen in plaats van 32. Windows 11 wordt nog uitsluitend in 64-bits aangeboden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home