Google Drive krijgt sneltoetscombinaties voor kopiëren, plakken en knippen

Google maakt enkele sneltoetscombinaties bekend waarmee het mogelijk wordt sneller te werken in Drive-bestanden. Er zit wel een voorwaarde aan het gebruik van de sneltoetsen, deze zijn namelijk enkel via de webbrowser Chrome beschikbaar.

Door het indrukken van bepaalde combinaties op je toetsenbord, kan je binnenkort kopiëren, knippen en plakken in Drive-bestanden. Google maakt dat bekend in een blogpost.

Vergeleken met concurrent Microsoft neemt Google zijn tijd om deze functies te introduceren. Bij de lancering op 4 juni zullen bovendien alleen Chrome-gebruikers de sneltoetsen kunnen gebruiken.

Office-gebruikers zullen moeiteloos de sneltoetsen in Drive weten te benutten. Kopiëren gebeurt namelijk met Ctrl + C, plakken met Ctrl + V en knippen met Ctrl + X. Mac-gebruikers vervangen in deze combinaties de Ctrl door ⌘. In het algemeen bekende combinaties.

Meer opties

De sneltoetscombinaties krijgen een bredere verpakking dan de standaardopties voor kopiëren, plakken en knippen. Zo kopieert in een document automatisch de documenttitel en een link naar het document. Plak je een document in een folder met de combinatie Ctrl + Shift +V dan plak je slechts een koppeling naar het reeds bestaande bestand, wat opslagplaats bespaart. Tot slot openen bestanden of folders in een nieuw tabblad met de combinatie Ctrl + Enter.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home