Google Drive-app vervangt alle eerdere back-upsoftware

Google Drive

De nieuwe Google Drive desktopapplicatie vervangt de oude Backup and Sync-app voor consumenten en de Drive File Stream voor professionals.

De nieuwe Google Drive-app voor Windows en macOS is nu beschikbaar en voegt niet veel extra toe aan de bestaande applicatie die binnenkort worden vervangen. De belangrijkste onderdelen zijn:

  • Upload en synchronisatie van foto’s naar Google Cloud-opslag
  • Synchronisatie van externe opslagmedia (usb-sticks, externe harde schijven en SSD’s) naar Google Drive
  • Tweeweg synchronisatie van bestanden en mappen (optioneel) – download automatisch bestanden naar lokale mappen en omgekeerd
  • Integratie met Microsoft Outlook en Google Meet
  • In-app ondersteuning voor gedeelde Google opslaglocaties
  • Lokaal geïnstalleerde Drive-mappen in zowel Stream- als Mirror-modus – download automatisch bestanden op aanvraag of haal alle bestanden automatisch vooraf uit de cloud

Migreren voor 1 oktober 2021

Bestaande Backup and Sync-appgebruikers krijgen de komende periode regelmatig een pop-up om over te schakelen. Gebruikers krijgen tot eind september de tijd om over te schakelen naar de nieuwe Google Drive desktopapplicatie. Vanaf 19 juli krijgen bestaande gebruikers een stappenplan voorgesteld waarmee ze handig alle instellingen kunnen overzetten.

De oude Backup and Sync-app wordt op 1 oktober uitgeschakeld. Google Workspace-administrators krijgen nu twee maanden de tijd om de applicatie te testen in de bedrijfsomgeving alvorens het te pushen naar alle werknemers. Lees hier de verschillende deadlines voor bedrijven om mee rekening te houden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home