Back-ups WhatsApp gaan ruimte innemen op Google Drive

whatsapp

Sinds een deal met Google vijf jaar geleden, namen back-ups van WhatsApp-conversaties geen opslagruimte in op Drive. Dat gaat nu veranderen.

 In 2018 sloten WhatsApp en Google een deal, back-ups van conversaties op de communicatie-app zouden geen opslagruimte meer innemen op Google Drive. Het digitale addertje onder het gras was wel dat je content dan niet meer versleuteld was. Vijf jaar later verandert de situatie echter, binnenkort gaan die back-ups van WhatsApp via Android wel opslagruimte in Drive kosten.

Kiezen is verliezen

De nieuwe maatregel gaan in vanaf december, maar niet overal tegelijk. Meta doet eerst een uitrol voor bètagebruikers en volgend jaar introduceert het bedrijf de nieuwe situatie dan voor WhatsApp-gebruikers via Android. Op andere mobiele platformen geldt deze manier van werken al.

Je zal dertig dagen op voorhand een waarschuwing krijgen via een banner in je instellingen. Daarvoor moet je van die instellingen wel naar Chats en vervolgens naar Back-up van chats. Wanneer je vanaf dan dus aan je opslaglimiet van 15 GB zit op Drive, ga je moeten kiezen en plaats vrijmaken.

lees ook

WhatsApp updatet groepsgesprekken

In plaats van een back-up kan je je conversaties nog steeds wel overzetten tussen twee Android-toestellen. Dat geldt wel voor wie met Android 6 of hoger werkt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home