Funding-project dat advertenties toont in JavaScript-bibliotheek de nek omgedraaid

java

Het bedrijf dat de npm-tool en website beheert van de populaire JavaScript-bibliotheek Standard gaat advertenties in de npm-opdrachtregelinterface verbieden. Het bedrijf reageert hiermee op de ophef over het nieuwe project Funding, dat banners presenteert.

In de nieuwe release van vorige week (versie 14.0.0) werd een nieuwe bibliotheek met de naam Funding toegevoegd. De functie laat bedrijven advertentieruimte kopen in terminals van gebruikers. De advertenties zorgde voor veel irritaties onder de gebruikers van de JavaScript-bibliotheek. Funding is een ander npm-pakket, dat is opgenomen in de codebase van Standard en deelt zijn winst met opensourceprojecten, die zich hebben aangemeld om de advertenties weer te geven.

‘Wij hebben verplichtingen aan de gemeenschap’

Een functie die npm volgens ZDnet nu een halt wil toeroepen: “Wij zijn altijd bezig ons beleid te verbeteren en onze verplichtingen aan de gemeenschap uit te breiden. Daarom brengen passen we ons beleid aan om explicieter te zijn over het type commerciële inhoud dat wij onaanvaardbaar vinden”, zegt Ahmad Nassri, CTO van npm.

Het bedrijf laat weten het volgende te gaan verbieden:

  • Pakketten die advertenties weergeven tijdens runtime, bij installatie of in andere fasen van de levenscyclus van softwareontwikkeling, zoals via npm-scripts.
  • Pakketten met code die kunnen worden gebruikt om advertenties weer te geven, zijn geen probleem. Pakketten die zelf advertenties weergeven, zijn dat niet.
  • Pakketten die zelf voornamelijk als advertenties fungeren, met alleen tijdelijke aanduiding of verwaarloosbare code, gegevens en andere technische inhoud.

Ontwikkelingskosten

Funding is ontwikkelt door Javascript-ontwikkelaar Feross Aboukhadijeh. Hij zocht een manier om de kosten voor het uitvoeren van het Standard-project te verlichten, een JavaScript-stijlgids, linter en automatische codefixer. Hij had de hoop dat andere JavaScript-projecten Funding in hun codebase zouden integreren. Aboukhadijeh zag het als een manier om de ontwikkelingskosten van open-source-werk te ondersteunen.

De JavaScript-gemeenschap reageerde echter niet zoals gehoopt. Zo zouden critici de advertenties als vervuilende applicatielogboeken ervaren en maakte een ontwikkelaar zelfs de allereerste terminal ad blocker. Door alle ophef hebben Linode en LogRocket, twee bedrijven die zich hadden aangemeld om advertenties te tonen, zich inmiddels teruggetrokken.

Non-error terminal messages

Aboukhadijeh heeft inmiddels laten weten de ontwikkeling van de Funding-bibliotheek te hebben stopgezet, waardoor het project effectief de nek wordt omgedraaid. Wel zegt hij door te gaan met een ander lopend project van het npm-team, dat CLI-scripts na installatie standaardiseert. Deze aankomende wijziging stelt ontwikkelaars in staat om elk type non-error terminal messages, zoals advertenties of  verzoeken om donaties, het zwijgen op te leggen. Een probleem dat vele malen vaker voorkomt, dan de advertenties van Funding.

Lees ook: Microsoft koopt jClarity om Java-workloads op Azure te optimaliseren

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home