Oracle brengt Java 22 uit

Oracle heeft de lancering van Java 22 aangekondigd, de nieuwste versie van het programmeerplatform met tal van verbeteringen op het gebied van prestaties, stabiliteit, en beveiliging.

Binnen Java 22 introduceert Oracle een reeks verbeteringen ter ondersteuning van ontwikkelaars. Java 22 omvat verbeteringen aan de programmeertaal, API’s, prestaties, en de tools in de Java Development Kit (JDK).

De update bevat 12 JDK Enhancement Proposals (JEPs), met verbeteringen vanuit het OpenJDK Project Amber, zoals verklaringen voor onbenoemde variabelen en patronen, string sjablonen, en impliciet verklaarde klassen en hoofdmethoden. Project Panama draagt bij met de Foreign Function & Memory API en de Vector API, terwijl Project Loom features zoals gestructureerde gelijktijdigheid en omvangrijke waarden introduceert.

Deze versie brengt ook updates voor kernbibliotheken en tools, zoals de Class-File API, het starten van programma’s bestaande uit meerdere broncodebestanden, en Stream Gatherers. Daarnaast zijn er prestatieverbeteringen, zoals Region Pinning voor G1, bedoeld om de latency te verminderen door het verzamelen van vuilnis tijdens bepaalde native bibliotheekoproepen mogelijk te maken.

Java 22 is het resultaat van voortdurende samenwerking binnen de wereldwijde Java-ontwikkelaarsgemeenschap via OpenJDK en het Java Community Process (JCP). Java 22 wordt ondersteund door Java Management Service (JMS)—een native service op Oracle Cloud Infrastructure (OCI)—die organisaties helpt bij het beheren van Java-runtimeomgevingen en applicaties, zowel on-premises als in de cloud.

Java 22 belooft verbeterde prestaties, efficiëntie, en kostenbesparingen wanneer het in de cloud op OCI wordt ingezet. Het spreekt voor zich dat Oracle met zijn eigen OCI een van de eerste hyperscale clouds is die Java 22 ondersteunt. Oracle biedt de Oracle Java SE, Oracle GraalVM, en het Java SE Subscription Enterprise Performance Pack kosteloos aan op OCI, waardoor ontwikkelaars toepassingen kunnen bouwen en implementeren met geoptimaliseerde kostenprestaties.

Het volledige overzicht met alle details rond Java 22 kunnen ontwikkelaars hier raadplegen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home