Asana lanceert IFTTT-achtige tool om taken te automatiseren

asana

Asana, een start-up gericht op projectmanagement, heeft de nieuwe toolkit Asana Automation gelanceerd. De toolkit moet gebruikers tijdwinst opleveren, met als vlaggenschipfunctie de IFTTT-achtige tool Rules om taakbeheer te stroomlijnen.

Rules is in essentie een meer gespecialiseerde versie van IFTTT, de populaire gratis webgebaseerde automatiseringsdienst om acties van websites en applicaties in een voorwaardelijke keten aan elkaar te koppelen.

Rules stelt gebruikers in staat om workflows te automatiseren, zodat bijvoorbeeld to-do’s die in Slack worden gedeeld automatisch op het Asana-bord van hun team verschijnen. De oplossing wordt geleverd met meer dan 70 kant-en-klare workflows, inclusief een editor om zelf aangepaste workflows te maken.

Eerder deze week lanceerde Slack een tool genaamd Workflow Builder, die algemene acties kan automatiseren. Denk dan bijvoorbeeld aan het verzenden van een helpdeskverzoek. De Asana Automation-toolkit levert gebruikers een vergelijkbare tijdwinst op, aldus Silicon Angle.

Planning

Ook op het gebied van planning heeft Asana automatisering toegepast. Wanneer het platform een ​​conflict tussen taak-deadlines detecteert, corrigeert het de fout automatisch, zodat gebruikers hun takenlijstje niet manueel moeten aanpassen.

Andere functies van de Automation-toolkit zijn voorzien voor de Asana iOS-app. Zo is er onder meer Asana Voice toegevoegd, waarmee gebruikers met behulp van de microfoon van hun smartphone taken kunnen dicteren. Asana Vision biedt een soortgelijke mogelijkheid om items te maken met de camera van de smartphone. Bovendien is deze functie in staat om belangrijke informatie uit afbeeldingen te halen, zoals een foto van een diagram op een whiteboard, om nieuwe projectopdrachten te genereren.

Afgelopen zomer lanceerde Asana ook al Workload, een dashboard waarmee managers de voortgang van meerdere projecten op één plek kunnen controleren. Ook kunnen ze de productiviteit van medewerkers beoordelen.

1,5 miljard dollar

Asana wordt sinds de laatste financieringsronde gewaardeerd op zo’n 1,5 miljard dollar. De start-up beweert dat inmiddels ruim 1 miljoen organisaties zich hebben aangemeld voor het platform.

Het bedrijf wordt geleid door mede-oprichter van Facebook, Dustin Moskovitz en Justin Rosenstein, die in zijn begindagen leiding gaf aan het technische team van het sociale netwerk.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home