Catch Up-functie van Slack is de Tinder op je werk 

Slack heeft een nieuwe functie toegevoegd aan zijn mobiele app waarmee gebruikers sneller ongelezen berichten kunnen sorteren door te swipen. 

De nieuwe Catch Up-functie van Slack maakt het voor gebruikers eenvoudiger om ongelezen berichten sneller te sorteren. Dit is één van de zoveelste verbeteringen waar Slack de laatste maanden mee op de proppen komt. Het bedrijf focust zich al langere tijd op een meer gerichtere ervaring van Slack.  

Tinder 2.0

De nieuwe functie van Slack heeft wat weg van de bekende datingapp Tinder, waar je potentiële matches naar links of rechts swipet. In het geval van de nieuwe Catch Up-functie gaat het over ongelezen werkberichten die je aan de hand van swipen snel en eenvoudig kan sorteren. De functie zal bovenaan het startscherm verschijnen, waar er één kanaal of DM tegelijk wordt weergegeven. Veeg je deze naar links, markeer je het als gelezen, naar rechts blijf het op ongelezen staan.  

De applicatie staat gekend om zijn vele kanalen en berichten, wat het soms moeilijk maakt om overzicht te bewaren. Het openen van elk kanaal apart op zoek naar ongelezen, belangrijke berichten neemt veel tijd in beslag. Dat zou vanaf nu gedaan zijn dankzij deze nieuwe swipe-functie.

Orde in de chaos

Slack is de laatste tijd volop bezig met zijn applicatie en boekt vooruitgang op gebied van structuur en design. Met de nieuwe Catch Up-functie gaat het bedrijf nog een stap verder. Het doel is om de app zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, aangezien er veel gaande is in Slack wat het overzicht niet altijd ten goede komt.  

De nieuwe functie heeft bovendien nog veel potentieel. Zo plant het bedrijf ook AI in te zetten om de berichten samen te vatten en te ordenen, zodat de veegbeslissingen nog sneller kunnen verlopen.  

lees ook

Slack breidt generatieve AI nog meer uit

Catch Up werd reeds gelanceerd voor niet-betalende Slack-gebruikers op iOS en Android, en zou volgens Slack binnenkort ook worden uitgerold naar betalende gebruikers. De functie komt op termijn ook naar de iPad, in een iets andere vorm.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home